Porsche 356 Speedster patrí medzi najväčšie ikony automobilizmu. Stärke prináša perfektnú repliku pre zákazníkov, ktorí si na originál nesiahnu. Bonusom je výkonný motor a šasi moderného auta.

Originálna predloha Porsche 356 Speedster.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Základ poskytne Porsche Boxster

S replikou nenamútite toľko vody ako s originálom. Cenu si napriek tomu podrží a odmenou je šasi a motor moderného auta. Darca orgánov je hocijaký Boxster z rokov 1998 - 2012. Zaujímavé, keďže sa tu prelínajú dve generácie toho istého typu. Po stiahnutí z kože nasleduje osadenie novými karosárskymi dielmi, dokonale kopírujúc pôvodný Speedster z povojnových rokov. Interiér neostáva bez zmien. Nové poťahy, sedadlá a obklady sú súčasťou balíka. 

Cenové rozpätie podľa chuti zákazníka

Cena za znovuzrodený Speedster CS (Classic Series) je 59 950 dolárov. Boxstera v skvelom stave musí dodať zákazník. Ak si nevie rady, Stärke mu s hľadaním vhodného adepta pomôže. Ponúka tiež špeci verzie ako Outlaw a Carbon Fiber Outlaw s karbónovými doplnkami. Sumu vedia vyšpičkovať podľa chuti zákazníka až na 149 950 dolárov! To je čiastka, za ktorú sa dá kúpiť originál 356 kupé a dokonca aj nejaký lacnejší 356 Speedster. V cene je však zahrnutý motor s 375 koňmi a upravený podvozok. Stärke tvrdí, že celý proces od prebratia nič netušiaceho chudáka Boxstera po jeho kompletnú konverziu trvá 120 dní.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov