"Auto ako dopravný prostriedok je na konci," tvrdí Ernst Piëch

Ernst Piëch pre denník Frankfurter Allgemeine Zeitung pred Vianocami dodal: "Pre dopravu potrebujeme rozumnejšie riešenia. Pýtajme sa konečne, ako ju urobiť zelenou." Navrhuje, aby sa viac preferovala železnica. Podporuje myšlienku rozvoja verejnej hromadnej dopravy v prímestských oblastiach.

Ernst Piëch pokladá za scestný aj rozvoj elektromobility. "Čo sa zakladá na elektrickej zásuvke, je ešte horšie ako to, čo prúdi z výfuku. Vodík je budúcnosťou." Ernst Piëch, ktorý svoj podiel vo Volkswagene predal už pred rokmi, navyše predpovedá, že v súvislosti s budúcnosťou idú karty Ázii. Ferdinand sa musel pri tomto kroku v hrobe obracať... Pýtate sa, čo teraz robí? Okrem iného pri Salzburgu prevádzkuje múzeum historických artefaktov s názvom Svet zážitkov Ferdinanda Porscheho.

Áno, ekológia je pre ľudí a pre ďalšie generácie dôležitá. Skorú zmenu prepravy z individuálnej na hromadnú u nás nevidím. Prečo? Ľudia si na dávku komfortu a nezávislosti zvykli a rozhodne sa jej nebudú chcieť len tak vzdať. Myslíte, že Nemecko predá ťahúňa svojej ekonomiky? Podľa mňa by to musela byť veľmi lákavá ponuka, aby nad ňou vôbec uvažovali... Na druhej strane sa dá tvrdiť, že VW ako koncern nebol nikdy slabší (dôsledky dieselgate). S tvrdením, že sa má presadzovať železnica, čiastočne súhlasím, aspoň čo sa týka medzinárodnej nákladnej dopravy. Aj keď z logistického hľadiska je železnica zložitejšia a časovo náročnejšia, a to je v rozpore s požiadavkami trhu.

Zdroj: teraz.sk