Človek z Citroenu údajne potvrdil magazínu Carscoops návrat modelu C4. A nie je to návrat k modelu, ktorý sa v posledných rokoch nepredával práve najlepšie. Nová C4 dostane aj elektromotory, no zatiaľ nie je jasné, či bude v ponuke len hybridná verzia, alebo aj plne elektrická. Automobilka však chce týmto počinom naplno konkurovať ostatným značkám v elektrifikácii. Citroen C4 by mal byť postavený na modulárnej platforme CMP, ktorá tvorí základ aj najnovšej verzie Peugeotu 208 a Opelu Astra. Je nemalým prekvapením, že C4 nebude postavená na platforme EMP2 (Peugeot 308). Rozmerovo bude teda bližšie k malej 208-čke. 

Citroen C4 Cactus

Veľký výber pohonných jednotiek

Znovuzrodený Citroen C4 bude okrem elektrifikovanej verzie k dispozícii aj s klasickými spaľovacími motormi (benzín aj diesel). Umožní to tak súperiť Citroenu na všetkých frontoch zároveň. Hlavnými rivalmi C4 by mali byť podľa automobilky Hyundai i30, Volkswagen Golf či Renault Megane, čo trošku odporuje idei postaviť ju na platforme CMP, určenej pre menšie modely.

„Cieľom je ponúknuť jednu siluetu s možnosťou výberu rôznych pohonných jednotiek, nie iba elektrických ako u Nissanu Leaf, BMW i3 alebo Renaultu Zoe. Je však príliš skoro hovoriť kde a kedy predstavíme tento model verejnosti.“

Zdroj z Citroenu ešte prezradil, že „nová C4“ bude natoľko iná, že sa možno rozhodnú aj pre jej premenovanie. 

Zdroj: carscoops.com