6 reproduktorov a subwoofer sú uložené v tele, ktoré je do veľkej miery vyrobené z karbónu. Celá zostava pripomína zadnú časť auta s býkom v znaku s difúzorom, dvoma typickými 6-uholníkovými otvormi s mriežkou, za ktorou sú v tomto prípade reproduktory a štvoritou koncovkou výfuku v strede. Ak vám práve koncovka pripadá naozaj reálna, nemýlite sa. Ide o skutočnú koncovku z Lamborghini Aventador.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Značka Lamborghini je známa najmä svojimi autami, no teraz sa spojila s firmou iXOOST a spolu vytvorili set reproduktorov s naozaj zaujímavými detailmi. 6 reproduktorov a subwoofer sú totiž uložené v tele, ktoré je do veľkej miery vyrobené z kompozitu z uhlíkových vlákien, teda ľudovo karbónu. Celá zostava pripomína zadnú časť auta s býkom v znaku s difúzorom, dvoma typickými 6-uholníkovými otvormi s mriežkou, za ktorou sú v tomto prípade reproduktory a štvoritou koncovkou výfuku v strede. Ak vám práve koncovka pripadá naozaj reálna, nemýlite sa. Výrobca totiž tvrdí, že ide o skutočnú koncovku z Lamborghini Aventador. Celkom autenticky vyzerá aj štartovacie tlačidlo na hornej strane zostavy. Nuž a čo v sebe ukrýva? O dobrý zvuk sa starajú dva 1" výškové reproduktory, dva 6,5" stredové reproduktory, dva 8" basové reproduktory a jeden 15" subwoofer. Nechýbajú ani dva zosilňovače, jeden 600 W pre výškové, stredové a basové reproduktory a jeden 200 W pre subwoofer. Sústava dokáže zahrať frekvencie od 20 do 22 000 Hz. Prehrávač na ňu môžete pripojiť pomocou Bluetooth® 4.0, alebo pomocou konektorov RCA (Cinch).

Nuž, parametre sú rozhodne zaujímavé a veľmi efektne vyzerá aj vypracovanie. Nie nadarmo sa Lamborghini spojilo s firmou iXOOST. Táto firma z Modeny má totiž rýchle stroje vo svojej DNA. Všetky jej reproduktorové sety totiž stvárňujú výfukové potrubie v rôznych formách. Od simulovaného výfuku leteckého hviezdicového motora až po reproduktory zasadené do reálnych výfukových zvodov z monopostu F1, na ktoré má firma patentové práva. Vráťme sa ale k najnovšiemu prírastku v ponuke. Mnohých z vás isto zaujíma cena setu reproduktorov so znakom Lamborghini, ktorý dostal názov ESAVOX. Nuž, za exkluzivitu a značku sa platí a v tomto prípade rovných 19 900 €. Iba pre porovnanie, Soundbar od Porsche stál ako nový 2 900 €, no jeho cena už vďaka obmedzenému počtu vyrobených kusov zrejme stúpla. Nuž a za podobnú cenu ako ESAVOX môžete kúpiť aj úplne nový Mercedes triedy A, ktorý momentálne začína na sume 19 990 €.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Jeden so starších produktov firmy iXOOST má názov OTTO a predstavuje výfukové zvody reálnych motorov F1 vyrobené podľa patentových výkresov. Výrobca ponúka rôzne verzie od zvodov pre 8 valcové, cez 10 až po 12 valcové motory. Cena za tieto umelecké kusy je pritom pomerne priaznivá. Aspoň v kontexte zostavy ESAVOX. OTTO totiž stojí "iba" 10 000 €.

Zdroj: carscoops, ixoost