Ukazuje sa, že súčasná doba je mimoriadne zvrátená. V honbe za ziskom, profitom a výhodami sa stále viac prekračuje dovolené, morálne a správne. V každej oblasti. Hoc aj podvodným spôsobom. Automobilky v Európe by však mohli mať výhovorku - zúfalstvo.

Podľa nemeckého portálu Der Spiegel menované koncerny napriek tomu, že pred očami koncového spotrebiteľa ide o konkurentov spolupracovali. Konkrétne s poradenskou firmou Accenture. Následne vďaka tomu ceny ND narástli až o zhruba 25 %. Vyšetrovanie prebieha údajne už od decembra minulého roku.

Ako to zatiaľ vyzerá? Spoločnosti PSA, FCA a JLR sa zatiaľ k celému vyšetrovaniu nevyjadrili a v danej veci sa s asociáciou Renault-Nissan nepodarilo spojiť. Ak sa podozrenie potvrdí, tak to teoreticky znamená v poradí druhé veľké vyšetrovanie Európskej komisie v automobilovom priemysle po tom, ako sa skúmala dohoda VW-Daimler-BMW o znížení emisií. 

Jedno je však isté. Automobilky to momentálne nemajú vôbec ľahké. Nevie sa, aký dopad budú mať hroziace americké clá, a nie je jasný scenár odchodu Veľkej Británie z Európskej únie. Nesmieme zabudnúť, že Renault-Nissan sa aktuálne navyše trápi aj s vyšetrovaním spojeným s Carlosom Ghosnom, ktorý je aktuálne v japonskom väzení, kde čaká na súd za daňové podvody.

Zdroj: CarsCoops.com

Foto: Shutterstock