Navyše fakt, že šéfom vývoja jazdnej dynamiky vozidiel koncernu Hyundai je Alber Bierman, bývalý šéf BMW ///M divízie, je po veľkých úspechoch hothatchov Hyundai N zárukou toho, že keby vznikol ostrý Genesis G70, silná nemecká trojka by s modelmi RS, M a AMG dostala riadneho konkurenta.

Prezidend značky Genesis Mandfed Fitzgerald v nedávnom rozhovore odhalil pre mnohých auto fanúšikov nepotešujúcu správu. Genesis na báze tvarovo veľmi vydareného typu G70 neplánuje robiť výkonnú verziu. Značka sa zameriava na budovanie mena, zvýšenie predajov a povedomia. "Pokúšame za položiť značke základy, musíme najprv položiť tie," povedal Fitzgerald doslovne.

Najbližšie ciele značky sú rozšíriť ponuku s novými SUV typom GV80, ktorý by mal prísť na budúci rok, a následne menšie SUV pre rok 2021. Značka Genesis sa vyvíja fakticky denne. V USA hľadáme predajcov, ktorí značke uverili. Nechceme šprintovať, ale beh na dlhú trať. Drobná iskrička nádeje pre výkonné modely tu však môže byť. Fitzgerald totiž pred prácou v Genesis viedol oddelenie dizajnu v Lamborghini. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Videotest luxusného sedanu Genesis, ktorý bol v predaji aj na Slovensku.