Zberateľstvo automobilových modelov nie je ničím novým pod slnkom, často nás v nevinnej podobe sprevádza už od detstva, kedy sa nám do rúk dostane prvý model a prebudí v nás túžbu po ďalšom. A bodaj by nie, kvalitatívna úroveň modelov sa z roka na rok zlepšuje, a tak nie je prekvapením, že si získava stále nové generácie priaznivcov. Len málokomu však zberateľská vášeň vydrží až do dospelosti a ešte menej zberateľov jej prepadne tak, že svoje tempo zbierania s pribúdajúcimi rokmi ešte zvyšuje.

zdroj: Lily`s Estate Sales

To bol prípad amerického zberateľa autíčok zo série Hot Wheels, ktorý ich stihol až do svojej smrti zozbierať neuveriteľných 100 000 kusov. Ešte zarážajúcejšie však je, že bol posadnutý ich ochranou pred nepriazňou okolitého prostredia, nikdy ich preto nevybalil zo svojho pôvodného obalu. Ani to mu však nestačilo, a tak ich skladoval v osobitnej miestnosti.

zdroj: Lily`s Estate Sales

Zaujímavé je, že zberateľ sa napriek obrovskému rozsahu svojej zbierky autíčkami nikdy nikomu nechválil a nikdy ich verejne nevystavoval. O počte ním zozbieraných áut tak nevedeli ani členovia okolitých klubov zberateľov automobilových modelov. Rodina sa rozhodla zbierku zveriť do rúk aukčnej spoločnosti Lily`s Estate Sales, ktorá výnos z jej predaja odhaduje na viac ako 200 000 eur.