Súčasnú aj predošlú generáciu Škody Superb viaceré nemecké aj britské magazíny bez ostychu brali do porovnávacích testov s Audi A6 a Mercedes E. Testy, ktoré som videl ja od renomovaných magazínov ako AutoBild, FifthGear, či Car sa zamerali primárne na jediné. Kde dostanete "viac auta" za porovnateľné peniaze...

BMW radu 5 (typ F10/F11) je podľa mňa najkomplexnejším, najvšestrannejším, inými slovami najlepším bežným autom na svete. Pre obdobie rokov 2010 - 2015 určite. Rovnako ako pri vyhlásení najkrajšej ženy sveta je aj tento môj verdikt pre mnohých na polemiku a pre iných neakceptovateľný.

Írsky predajca Škody dáva klientom porovnať BMW 5 so Superbom

Všimnite si šikovnú hru s logom konzorcia EuroNCAP. Skombinované s terčíkom a farbami istej "nemenovanej" značky z Mníchova :) Text na dverách BMW 5 hlása: Naša vízia pre nový Superb je jasná. V hľadáčiku máme niektoré veľké značky.

Odvaha dublinskému predajcovi škodoviek Pilsen Auto veru vôbec nechýba... :)

Škoda Superb III = BMW radu 5?

Verím, že predajca Škoda Pilsen Auto z Dublinu si kvality súčasnej generácie BMW radu 5 plne uvedomuje. Ani to ho neodradilo pripraviť pre návštevníkov mimoriadne netradičné porovnanie. Nejedná sa o žiaden jednodňový výstrelok, ale o pripravovanú marketingovú kampaň. Predajcovia Škody z Dublinu veria, že dobre vybavený Superb III sa môže porovnávať aj s prémiovkami a dokonca, že neobstojí vôbec zle. Osobne si, samozrejme, myslia že je lepší. No s názvom Pilsen Auto to už zaváňa čechofíliou :). Problém je skôr v tom, kto z klientov pripravený kúpiť prémiový sedan, alebo kombi bude ochotný vôbec zvážiť kúpu auta ľudovej značky? Napriek tomu, že sa jedná o top model... Ale táto kampaň je postavená opačne. Jej úlohou je budovať sebavedomie majiteľom Škody Superb III v tom, že si kupujú ozaj skvelé auto. A to je pravda. Medzi priamymi konkurentami ako Hyundai i40, Peugeot 508, Ford Mondeo, VW Passat a Opel Insignia má v mnohom naozaj navrch.

Predajca z Dublinu nie je malý, bezvýznamný díler škodoviek. Naopak, patrí k najväčším nielen v Írsku, ale aj v Európe.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov