Mercedes prezentuje triedu GLA ako športovo ladenú. Aj keď má onedlho prísť nová generácia, práce pokračujú asi aj na fronte s GLB. Koncept sa totiž špecializuje skôr na robustnosť a praktickosť, keďže pre neho nebudú neznámym ani 7-sedadlové interiéry. I keď na dĺžku má koncept len 4 634 mm, rázvor natiahli až na 2 829 mm, čo bola donedávna hodnota pre vyššiu strednú triedu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V minulom roku sa stali vozidlá segmentu SUV, kam Mercedes radí všetky takéto modely, najsilnejším portfóliom, keď na celom svete predali cez 820-tisíc kusov áut. Rozširovanie v tejto tried teda nie je ničím prekvapivým. Hranaté tvary pritom zvádzajú podobnosť s triedou G, ktorá má s terénom bohaté skúsenosti.

Koncept má Multibeam LED svetlá, ktoré jednoznačne určujú príslušnosť k značke. Kolesá v úplných rohoch zlepšujú nájazdový a výjazdový uhol. K bielej farbe sa hodia doplnky v čiernej lesklej farbe a decentné oranžové doplnky.

Pohonnou jednotkou v koncepte nájdeme štvorvalcový zážihový motor rodiny M260 s 165 kW (224 k) a 350 Nm. Spojený je s novou 8-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Samozrejmosťou konceptu je pohon 4MATIC s voličom jazdných režimov Dynamic Select. V terénnom nastavení je prerozdelenie krútiaceho momentu pevne nastavené na 50:50.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

V interiéri nájdeme nové rozhranie MBUX, ktoré poznáme obzvlášť z novej triedy A. Operadlá druhého radu sú delené v pomere 40:20:40 a možno ich sklopiť do roviny s dnom kufra. Aj v interiéri nájdeme niektoré doplnky s oranžovou farbou. V akej podobe sa nám nová trieda GLB skutočne predstaví, to ešte nevieme. Malo by to však byť ešte do konca tohto roka.

Zdroj foto: Mercedes-Benz