Príde nástupca Lister Stormu?

Dnešný Lister pod vedením Whittakera sa chce profilovať ako úpravca Jaguarov, ale zároveň mať v portfóliu aj vlastné autá. Prvým v histórii vzkrieseného Listeru má byť práve Storm II. Automobilka však nemá veľké oči, neplánujú postaviť hypercar, ktorý bude rýchlejší ako všetko ostatné. Skôr sa zamerajú na značky ako McLaren, Ferrari, či Lamborghini a supercary v ich ponuke. Pritom však stavia na exkluzivitu.

Lister Storm II má mať 1000 k a benzínový V12

Lister Storm II by mal priniesť 1000 k z benzínového V12

Lister Storm II postavia podľa podobného receptu ako pôvodný Lister Storm, supercar teda bude poháňať V12 s objemom 7,8 l odvodený od pôvodného motora Jaguaru (Lister Storm mal pod kapotou 7,0 l V12 Jaguar s 546 k). Nový motor by mal poskytnúť 1000 k, zatiaľ nespomenuli žiadnu hybridnú technológiu, takže s najväčšou pravdepodobnosťou by to malo byť benzínových 1000 k. Supercar by mal dosiahnuť topspeed vyše 400 km/h a zrýchliť na 100 km/h za menej ako 3 s.

Automobilka plánuje zachovať exkluzivitu tým, že vyrobia maximálne 6 kusov ročne. Nechajú si za to, samozrejme, poriadne zaplatiť. Ak sa teda Lister Strom II dostane do produkcie, tak budú za jeden exemplár pýtať 2 milióny libier, čo je asi 2,27 milióna eur.

zdroj: carscoops.com, autoevolution.com

foto: Lister