Kľučky s rovnakou hodnotou?

Urus sa cenovkou s Fabiou porovnávať nemôže. Obe značky sú v jednom koncerne, a tak je možné, že zdieľajú aj kľučky dverí. Prečo píšem, že to je možné? Pretože ani po dôkladnom pohľade si nie som istý, či ide o ten istý diel. Nechcem sa kroku Lamborghini a VW Group zastávať, ale až tak to vadí, že Urus používa tie isté kľučky ako Fabia a ďalší koncernoví súrodenci? 

Musím uznať, že to, za čo ťaháte, keď sa chcete dostať do Fabie, je veľmi kvalitné a pôsobí hodnotne. Na strane druhej, od luxusného superSUV by človek možno čakal niečo viac, ako univerzálne diely. Je pravda, že mimoriadne podarenému dizajnu vyčnievajúce „uni“ kľučky najmä na zadných dverách trochu uberajú na exkluzivite. Poznáme aj značky, ktoré majú kľučky elegantné zapustené a dizajnovo exkluzívne zvládnuté (Jaguar, Land Rover a Tesla).    

Nevadí, ale chcelo by to exkluzivitu

Debatou o tom, či je problém, že Urus pravdepodobne zdieľa viditeľný komponent s malým autom, nevyriešime problémy, ktoré dnešný automobilový svet má. :) Avšak zaujíma ma váš názor, ako vnímate zdieľanie komponentov na oboch póloch automobilových kategórií. Ja v tom nevidím žiadnu senzáciu, aj keď priznávam, Urusu by sa hodila výhradná exkluzivita. Obzvlášť, ak sa pozriete na veľmi agresívne a dynamické tvary majestátneho SUV.

Zdroj: autoevolution

Foto: Lamborghini, Škoda