Kombíky neboli nikdy priamo určené na jazdné zážitky. Až na pár výnimiek (napr. M5 E34 alebo Mercedes- Benz E55 AMG T-Model S210) slúžili väčšinou na prepravu batožiny alebo materiálu a jazdné vlastnosti boli na druhom mieste. Časom sa však do klubu rýchlych kombíkov pridali aj iné značky.

Najrýchlejšie kombi Nürburgringu je nateraz z Affalterbachu s časom 7 minút a 45,19 sekundy.

Napríklad taký Seat Leon ST Cupra 280 kombi, ktorý donedávna držal rekord na Nürburgringu s časom 7 minút a 58,12 sekúnd. Najnovšie si však prvenstvo uchmatol nový Mercedes-AMG E 63 S kombi, ktorý „prefrčal“ zeleným peklom za 7 minút a 45,19 sekúnd. Je to o niečo rýchlejšie, ako najrýchlejšie SUV na okruhu, avšak na skutočné „supersedany“ to zatiaľ nie je.

Najrýchlejší kombík nielen od Mercedesu, ale azda celkovo na trhu, zajazdil Nürburgring za 7 minút a 45 sekúnd.

To však nie je žiadne vyčítanie. Vidlicový osemvalec síce produkuje 450 kW (612 k) a dokáže zrýchliť kombík z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy, avšak musí bojovať s váhou cez 2,1 tony. To naozaj nie je málo. Na najrýchlejšie produkčné auto na Nürburgringu (Porsche 911 GT2 RS) síce stráca takmer minútu, avšak na všetky okolnosti tohto kombíka je to super výsledok. Pozrite si onboard video z jazdy, je nezostrihané a teda uveriteľné.

Zdroj foto: Mercedes