Skupina STC (Small Touring Cars)

Skupina STC združuje autá s objemom do 1600 cm3, do 2000cm3 s hmotnosťou do i nad 1000 kg a malé otvorené autá. Na Slovakia Ringu v rámci STC štartovali aj autá s objemom do 3000 cm3. V prvej kvalifikácii si vybojoval najlepšie miesto na štarte prvých pretekov časom 2:24,029 Marián Polónyi na BMW 130i. Preteky bývajú vždy plné adrenalínu a napätia, ani tentoraz to nebolo inak a začalo sa krčenie plechov. Martin Ryba na Renaulte Clio kolidoval s Igorom Véghom na Honde CRX, nebol to iba kozmetický ťukanec, pre obidvoch pretekársky deň skončil. Preteky nakoniec vyhral Ondřej Kočka na Caterhame, čím zvíťazil aj v triede malých otvorených áut. V triede do 3000 cm3 bol najrýchlejší Marián Polónyi na BMW 130i, druhý skončil Christoph Schmalzl na Mercedese 130 a tretí André Mašek na BMW 130i. Z dvojlitrov videli cieľ len dve autá, prvý Michal Malíček na Renaulte Clio a druhý Robert Gugg na Lotuse Elise. V triede do 1600 cm3 došiel do cieľa jediný pretekár, víťaz Norbert Lepes na Honde CRX.

Na 2. kole Slovenského Okruhového Pohára sa krčili plechy

V skupine STC štartovali tentokrát aj autá s objemom do 3000 cm3

Aj kvalifikáciu na druhé preteky skupiny STC vyhral Marián Polónyi na BMW 130i, tentoraz s časom 2:24,845. Preteky boli opäť plné adrenalínu, ale tentoraz si jazdci dali pozor a vyhli sa nehodám. Cieľom prešiel ako prvý opäť Ondřej Kočka na Caterhame, ktorý tým pádom vyhral aj skupinu malých otvorených áut. V triede do 3000 cm3 zvíťazil Marián Polónyi na BMW 130i, druhý skončil Tomáš Zabloudil tiež na BMW 130i a tretia prešla cieľom Brigitte Schmalzl na Mercedese 130. V triede do 2000cm3 odštartovali len dve autá, víťazom sa stal Michal Malíček na Renaulte Clio a druhý bol Robert Gugg na Lotuse Elise. V triede do 1600 cm3 sme mali len jedného pretekára, ktorý tým pádom aj zvíťazil, bol ním Norbert Lepes na Honde CRX.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Skupina BTC (Big Touring Cars)

Vzhľadom na veľký počet pretekárov v skupine BTC štartovali autá s objemom do 3500 cm3, nad 3500 cm3 a veľké otvorené autá. Kvalifikáciu na prvé preteky vyhral časom 2:06,607 Marcel Baláž na BMW Z4 GT3. No preteky neboli bezproblémové Milan Valášek na Ginette G50 kolidoval s Josefom Piribauerom na Porsche 911 a pre oboch preteky skončili. Preteky i triedu nad 3500 cm3 nakoniec tesne vyhral Marcel Baláž na BMW Z4 GT3, druhý v triede skončil Jan Baláž na Chevrolet Corvette a tretí bol Radek Hort na Porsche 911. Triedu do 3500 cm3 vyhral a v pretekoch skončil tesne na druhom mieste Jiří Procházka na BMW M3, druhé miesto v triede obsadil Martin Duras tiež na BMW M3 a tretí prešiel cieľom Otto Svoboda na BMW M3.

Na 2. kole Slovenského Okruhového Pohára sa krčili plechy

V skupine BTC bola veľká konkurencia

V kvalifikácii na druhé preteky bol opäť najrýchlejší Marcel Baláž na BMW Z4 GT3, dosiahol čas 2:07,875. Preteky však nezačali bezproblémovo.  Pretekári sa snažili hneď po štart vybojovať si čo najlepšie pozície, lenže to nedopadlo podľa očakávania a boli sme svedkami hrozivo vyzerajúcej havárie ešte pred prvou zákrutou. Do kolízie boli zapletení Radek Hort na Porsche 911, Petr Vencálek na BMW M3, Tomáš Pospíšil na BMW Z3 GTR a Rudolf Machánek na Mercedese SLS AMG GT3. Hort a Pospíšil skončili v hodinách hneď po štarte, Vencálek sa snažil pokračovať no v prvej zákrute so sebou zobral Machánka do štrkovej výbehovej zóny. Preteky i triedu nad 3500 cm3 vyhral Marcel Baláž na BMW Z3 GT3, druhý v triede skončil Jan Baláž na Chevrolet Corvette a tretí prešiel cieľom Lukasz Kreski na Maserati Gran Turismo GT3. V triede do 3500 cm3 zvíťazil Jiří Procházka na BMW M3, druhé miesto patrilo Martinovi Durasovi rovnako na BMW M3 a tretí skončil Otto Svoboda na BMW M3. V triede veľkých otvorených áut dokončil preteky len Radim Havlík na KTM X-Bow a tým triedu vyhral.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Skupina CUP

V skupine CUP nájdeme tri typy áut, a to Lotus Elise Cup, Mazdu MX-5 Cup a Ford Fiest R1 Cup. Prvú kvalifikáciu vyhrala a pole position na štarte prvých pretekov si časom 2:36,778 zabezpečila Veronika Vanyová na Lotuse Elise. Preteky skupiny CUP bývajú veľmi napínavé, nezriedka si jazdci menia pozície i niekoľkokrát za kolo a pri tom sem tam príde aj k jemným kontaktom. Preteky i triedu Lotus Elise Cup vyhral Tomáš Bizub, druhá prešla cieľom Veronika Vanyová a tretie miesto vybojoval Adam Tarnóczy. V triede MX-5 Cup zvíťazil Samuel Moskál, druhý skončil Rastislav Szalay a tretí Tibor Gloznek. Triedu Fiesta Cup vyhral Luděk Dolejš pred Jaroslavom Petrášom a Bohušom Šestákom.

Na 2. kole Slovenského Okruhového Pohára sa krčili plechy

V skupine CUP nemajú pretekári istú pozíciu, poradie sa mení aj niekoľkokrát za kolo

V kvalifikácii na druhé preteky bola opäť najrýchlejšia Veronika Vanyová na Lotuse Elise. Preteky i triedu Lotus Elise Cup vyhral Tomáš Bizub, ktorému na chrbát dýchal druhý Adam Tarnóczy a ako tretia prešla cieľom Veronika Vanyová. V triede MX-5 Cup bol najrýchlejší Lukáš Koník, druhé miesto obsadil Samuel Moskál a tretí skončil Tibor Gloznek. Triedu Fiesta Cup vyhral Luděk Dolejš, druhý bol Jaroslav Petráš a tretí Bohuš Šesták.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Time Attack

Po pretekoch Slovenského Okruhového Pohára prišli na rad pretekári Time Attacku. Na Slovakia Ringu ich čakal jeden voľný tréning a dve merané kvalifikácie. Súčet najlepších časov z kvalifikácií určil víťaza. V triede A do 2000 cm3 vyhral Ondřej Kočka, pred Ivanom Lexom a Tiborom Gloznekom. Triedu B do 2000 cm3 vyhral Peter Šturdík. Triede B do 3500 cm3 bol najrýchlejší Petr Dostál, druhý skončil Jakub Mateicius a tretí Ladislav Vörös. Triedu A nad 3500 cm3 vyhral Lukasz Habaj pred Petrom Hodošom. V triede B nad 3500 cm3 bol jediným účastníkom Zoltán Kiss, teda triedu vyhral.

Na 2. kole Slovenského Okruhového Pohára sa krčili plechy

Time Attack je boj proti stopkám

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Kompletné výsledky ako aj veľkú fotogalériu a video z druhého kola Slovenského Okruhového Pohára nájdete na stránke www.okruhy.sk. Tretie kolo Slovenského Okruhového Pohára i Time Attacku zamieri k našim južným susedom, stretneme sa 5. júla 2016 na maďarskom okruhu Pannonia Ring.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 24 obrázkov

Zdroj: tlačová správa