Rozhovor: Prvá sezóna Adama Tarnóczyho na okruhoch bude v Lotus Elise Cupe

Adam Tarnóczy a Tomáš Bizub idú testovať na Slovakia Ring

TopSpeed.sk: Čau Adam, tento rok jazdíš Lotus Elise Cup. Povedz nám, ako si sa k tomu dostal.
Adam Tarnóczy: Čaute, volám sa Adam Tarnóczy, mám 19 rokov a k Lotus Elise Cupu som sa dostal cez motokáry z Kart 1 Areny. Tam ma určití ľudia stiahli na tento najdrahší šport a po nejakých rozhovoroch sme sa s otcom rozhodli, že jednu sezónu vyskúšame a uvidíme, ako nám to pôjde.

TopSpeed.sk: Doteraz si jazdil na motokárach, čosi si povyhrával na elektrických, celkom dobre ti to ide na benzínových, čo čakáš od auta?
Adam Tarnóczy: Tak podarili sa mi nejaké tie maličké úspechy v motokárach aj keď to nie je nič veľké lebo som jazdil iba rok. A čo očakávam od auta? Hlavne zábavu a dobrý kolektív. A uvidíme, možno aj nejaké tie úspechy.

Rozhovor: Prvá sezóna Adama Tarnóczyho na okruhoch bude v Lotus Elise Cupe

Adam sa nestratí ani v motokárach

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

TopSpeed.sk: Máš za sebou prvé testovanie, vyskúšal si si Lotus Elise na Slovakia Ringu, aké máš pocity z auta? Ako sa ti v ňom jazdí?
Adam Tarnóczy: Bol som príjemne prekvapený, lebo je to veľká motokára, vedel som sa s tým zahrať a aj časmi som bol príjemne prekvapený. Dokázal som držať krok s konkurenciou a mať najlepších na dohľad. Takže som s časmi spokojný.

TopSpeed.sk: Povedz nám nejaký zážitok z testovacieho dňa.
Adam Tarnóczy: Na testovacom dni sa mi ku koncu podarilo zaradiť dvojku namiesto štvorky...

TopSpeed.sk: A čo na to motor?
Adam Tarnóczy: Motor zahučal, vyskočil do pekných otáčok, ale našťastie to nebolo nič vážne, už to bude opravené, takže na prvé preteky v Brne ideme plne pripravení.

Rozhovor: Prvá sezóna Adama Tarnóczyho na okruhoch bude v Lotus Elise Cupe

Lotus Elise je výborné okruhové náradie

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

TopSpeed.sk: Teraz ťa čaká prvá sezóna na okruhoch, v triede máte 7 Lotusov Elise, 7 rovnakých cupových áut, to je silná konkurencia.
Adam Tarnóczy: Sezónu začíname opatrne, po prvých pretekoch uvidíme, či dokážeme držať krok s najlepšími, alebo sa iba dobre zabavíme.

TopSpeed.sk: Budeš jazdiť Lotus Elise Cup v rámci Slovenského Okruhového Pohára, ktorý sa jazdí v Brne, na Slovakia Ringu a na Pannoniaringu. Slovakia Ringu už poznáš, už si tu jazdil, ako sa ti páčia ostatné okruhy?
Adam Tarnóczy: Na Slovakia Ringu som jeden deň jazdil, Brno som videl. Brno je veľmi zaujímavé, lebo je v lese a sú tam pekné pasáže. Pannoniaring poznám iba z počutia a nejakých on-board videí, to je všetko. Takže moje skúsenosti sú len ten jeden testovací deň na Slovakia Ringu.

TopSpeed.sk: Ďakujem za rozhovor a želám ti veľa šťastia v sezóne.
Adam Tarnóczy: Ďakujem pekne.