BMW 240i dostalo po modifikovaní od Mulgari názov Icon03. Číslo 03 znamená v poradí tretí model zo série Icon. Pred 240i sa pohrali s McLarenom MP4-12C a Mini F56. Už na prvý pohľad zaujme atraktívny a agresívny vzhľad Iconu03. Aby bol prenos krútiaceho momentu (589 Nm) na cestu čo najefektívnejší, predné pneumatiky narástli na priečny prierez 255, pričom zadné až na 275. Auto je celkovo širšie a ťažisko položené čo najnižšie. 

Vyšší výkon ako M2 Competition

Aj keď Mulgari tvrdí, že motor nebol ich hlavným bodom zamerania, z upraveného preplňovaného šesťvalca dostali takmer 500 koní, čo je väčší výkon, akým disponuje M2 Competition. Ich hlavným cieľom bolo zlepšiť najmä podvozok a zavesenie, no zatiaľ nechceli bližšie popísať, o aké zmeny ide. Pre zvýšenie prítlaku dostal Icon03 nový predný „splitter“ a ako u väčšiny upravených BMW, ani tu nechýba výfukový systém od firmy Akrapovič. Pre ušetrenie váhy je strecha z karbónového vlákna. 

Nakoľko veľa technických informácií Mulgari neprezradilo, môžeme zatiaľ len obdivovať krivky ich verzie 240i, Icon03. Počet vyrobených kusov by nemal presiahnuť 25. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zdroj: mulgari.com