A práve s posledným menovaným offroadom to jeden Číňan urobil. Teda, niežeby to neurobil nik iný predtým, či bol tento pokus nedajbože posledný. Vôbec nie. Ale toto niekto natočil no a všimla si to aj polícia. A na svete je ďalší virál ľahkej rýchlej zábavy.

Nepochybne dobre poznáte tú malú zúfalosť, keď pre nepozornosť prejdete výjazd z diaľnice. Vrátiť sa je v zásade možné až po niekoľkých kilometroch a ten úsek robíte dvakrát. Kým v Európe sú na väčšine úsekov výjazdy celkom časté, v Číne to býva aj celkom inak. Vodič bieleho Jimny III. generácie sa rozhodol, že si otočku na diaľnici strihne cez nadchod pre peších. Že to, čo urobil je šibnuté a všeobecne neakceptovateľné, je jasná vec. No pohodička, s akou to na úzkom schodisku Jimny zvládol, je obdivuhodná. Toto konkrétne by Géčko, ani Wrangler pre svoje rozmery nedali.

Priložené video však v infografike konštatuje, že došlo k porušeniu viacerých nariadení. Okrem pohybu autom po "chodníku", či teda mieste vyhradenom pre chodcov, aj k lokálnemu preťaženiu konštrukcie nadchodu. Tá je totiž stanovená na tonu. A aj keď ju vodič v Suzuki Jimny zásadne neprekročil, keďže pohotovostná hmotnosť tohto auta je necelých 1,1 tony, technicky porušil aj toto obmedzenie. Ako vidno z videa, borca si priamo pri čine odchytila polícia a udelila mu pokutu. Tá bola na úrovni len 200 yuanov, čo je cca 25 € a zápis do karty vodiča. Celkom mierny trest, čo poviete? Tento možno od podobného kúska na budúce ani neodradí, že?

Že Suzuki Jimny v teréne zvládne ozaj veľa deklarujeme vo videoteste nižšie