V Amerike sú však obľúbené veľkoobjemové benzínové autá. Posledný medializovaný úkaz je pick-up TOYOTA, ktorý za necelých 9 rokov jedným majiteľom zdolal hranicu 1 000 000 míľ (viac ako 1 600 000 km).  TOYOTA TUNDRA model 2007 tak ročne prekonávala viac ako 180 000 km, a to diaľkovými trasami z Lousiany do Virginie, Wyomingu a Severnej Dakoty (spiatočná cesta mala dĺžku približne 3500 km).

Doba, kedy boli dieselové autá považované za odolnejšie, je preč. Najjednoduchšie, čo môžete v súčasnosti kúpiť, je atmosférický benziňák. 

Pohľad na odometer Toyoty Tundra s 1 miliónom míľ 

Aby toho nebolo málo, auto absolvovalo za 9 rokov 117 prehliadok, čiže priemerne jeden krát do mesiaca. Absolvovalo v podstate len výmenu spotrebných vecí, ako sú prevádzkové náplne, rozvodová sada, brzdy s obloženiami a podobne. Motor a prevodovka tento nájazd zvládli bez problémov a sú stále pôvodné. Koľko peňazí dal tento majiteľ do benzínu a prevádzky Toyoty radšej ani neskúšame počítať. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Hrdému majiteľovi sa však ani len neprisnilo, že za túto jeho „starú“ Toyotu dostane od predajcu úplne novu Toyotu Tundra a navyše úplne zadarmo. Miliónová Toyota ma svoj osud spečatený. Rozoberú ju do poslednej skrutky. Samotný proces rozoberania potrvá niekoľko mesiacov. Chcú dôkladne skúmať každý diel. Získané poznatky by mali inžinieri použiť pri ďalšom navrhovaní áut. Dúfajme, že nezačnú šetriť na použitých materiáloch a budú vyrábať stále kvalitné autá - tak ako to je o Toyote známe.