Americká organizácia Consumer Reports uverejnila rebríček 10 najspoľahlivejších áut, ktoré bez problémov najazdia minimálne 200-tisíc míľ (320-tisíc km). V prvej desiatke sa umiestnili vozidlá z rôznych segmentov - kompaktné autá, sedany, rodinné minivany, terénne vozidlá. Spája ich jedno: sú to Japonci od značiek Toyota a Honda.

Toyota Camry je najspoľahlivejšie a najmenej problémové auto v Amerike.

Toyota Sienna je II. najspoľahlivejšie auto v USA.

III. miesto v rebríčku najspoľahlivejšie autá patrí Honde Accord

Podľa Consumer Reports je takmer každé auto schopné najazdiť 300-tisíc kilometrov, ak doň investujete dostatok peňazí. Ale veľmi často to nie je najlepšie riešenie. Ak staré, opotrebované vozidlo vyžaduje časté opravy a nejde o hodnotný zberateľský model, je múdrejšie vymeniť ho za nové. Z tohto pravidla však existujú výnimky – autá, ktoré aj napriek veku a počtu najazdených kilometrov robia majiteľom stále skvelú službu.

Rebríček 10 najodolnejších a najspoľahlivejších vozidiel, ktoré bez problémov najazdia 320-tisíc km:

Na prvom mieste sa umiestnila Toyota Camry, stredne veľký sedan v ponuke s benzínovým motorom alebo ako hybrid, ktorý opakovane obsadil prvé miesto v rebríčku najpopulárnejších automobilov v USA.  Na druhom mieste je Toyota Sienna – priestranný, pohodlný minivan dlhý okolo 5 metrov a s voliteľným pohonom 4x4. Rebríček víťazov uzatvára Honda Accord, vozidlo strednej veľkosti, od roku 2005 v ponuke aj v hybridnej verzii. Štvrtá je  Toyota Prius, najznámejšie hybridné vozidlo a priekopník tohto segmentu. Prius začínal ako subkompaktný model, druhá a tretia generácia sú dobre rozpoznateľné kompaktné liftbacky a štvrtá generácia má rozmery D segmentu. Počnúc treťou generáciou je Prius v ponuke aj vo verzii plug-in hybrid. Na piatom mieste je Toyota 4Runner, terénne SUV s dĺžkou 4,8 m, spríbuznené s Land Cruiserom.

zdroj: Consumer Reports