Predchodca vzhľadovo nezaujal

Po minulej generácii s nijak neokúzľujúcim vzhľadom je na tom „dvojka“ podstatne lepšie. Priznávajú to aj ľudia z Nissanu. "Dizajn predchodcu nebol u majority ľudí obľúbený, takže ani neprispel k predaju modelu. Nové auto je nižšie, širšie a športovejšie, pričom má byť vzhľadovo „dostupnejšie“ pre trhovú väčšinu“, priznáva pre Autocar šéf dizajnu, Alfonso Albaisa.

Aj ľudia z Nissanu priznávajú, že prvá generácia Leafu nie je vzhľadovo žiadne terno.

Divízia Nismo upravila Leaf s cieľom zlepšiť „aero“ vlastnosti karosérie. Čert vie, či je to pravda, alebo ide len o vzhľadové zmeny. Bodykit je výrazný a dodáva „zelenému“ autu punc športovosti a agresivity. Minimálne zmeny naordinovali interiéru, na štartovacom tlačidle a dieloch kokpitu pribudla červená farba. To len ak by ste nevedeli, že ide o športový model. Každopádne to modelu svedčí z každej strany. Oblieka tradičné farby Nisma s dvojfarebným lakovaním kolies. Projekt je oficiálne vo fáze štúdie, normálna veľkosť diskov a žiadne futuristické výstrelky dávajú najavo reálnu sériovú podobu. Veď ho už majú v podstate hotové. Bolo by slabomyseľné, ak by Leaf Nismo neuzrel svetlo sveta.

Nielen zmeny dizajnu, ale aj „výkonový tuning“

Vzhľadové zmeny nie sú jediné. Auto by si nezaslúžilo nosiť znak Nismo, ak by nebol modifikovaný podvozok. Leaf dostal navyše UHP pneumatiky a „mozog“ elektromobilu konštruktéri nastavili na rýchlejšiu odozvu a výraznejšiu akceleráciu. Údaj o výkone a ostatné detaily, bohužiaľ, nepoznáme. Nissan Leaf Nismo koncept predstavia na autosalóne v Tokiu o pár týždňov. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zdroj: evo, carscoops, Autocar