Nissan X-Trail je skvelým crossoverom pre rodiny s deťmi. S vyšším podvozkom sa nezľakne ani mierneho terénu a deti majú v interiéri dostatok priestoru. Nová edície je však špecifická jednou sériovou položkou. Tou je lietajúci dron, ktorý umožňuje zachovávať spomienky z výletov aj z iných uhlov pohľadu.

Živý prenos cez 14-megapixelovú kameru sprostredkuje jedinečný vtáčí pohľad nielen na krajinu, ale aj napríklad na vozidlo v pohybe.

Jeho súčasťou je prijímač GPS a technológia vizuálneho sledovania. Vďaka nej si môžete spraviť špeciálne zábery aj zo vzduchu a nielen pri jazde autom, ale aj pri prechádzke peši alebo na výlete bicyklom. Dron Parrot Bebop 2 váži len 500 gramov a dodáva sa s diaľkovým ovládaním Parrot Skycontroller 2.

Živý prenos cez 14-megapixelovú kameru sprostredkuje jedinečný vtáčí pohľad nielen na krajinu, ale aj napríklad na vozidlo v pohybe. Jednoduchá ovládateľnosť zaručí možnosť ovládať ho aj malým deťom. Na jedno nabitie zvládne lietať až 25 minút. Dron sa dodáva v kufríku pre čo najlepšiu skladnosť.

Nissan s dronom, to je nová špeciálna edícia X-Trail X-Scape

Špeciálna verzia X-Scape je v ponuke len s 1,6-litrovou vznetovou jednotkou s výkonom 96 kW (130 k) a vo výbave Tekna. V sérii tak ponúka kožené čalúnenie, dvojzónovú automatickú klimatizáciu, alebo elektricky nastaviteľné a vyhrievané predné sedadlá.

NissanConnect zahŕňa satelitnú navigáciu pre čo najľahšie cestovanie po neznámych trasách. Panoramatické strešné okno zase zabezpečí perfektný výhľad napríklad na letiaci dron nad vozidlom. Exkluzivitu zaisťuje tiež maximálny počet vyrobených kúskov, ktorý Nissan stanovil na 1 200. Zatiaľ však netušíme, či sa táto verzia dostane do predaja aj na Slovensku.