Táto kategória vozidiel je skutočne veľmi netradičná. Avšak má svojich kupujúcich, predsa BMW pokračovalo menšou X4, pridal sa Mercedes, Audi a už aj Porsche. Nové BMW X6 tak nemôže nechať nič na náhode a v tretej generácii musí prísť so všetkými vychytávkami, ktoré má X5-ka.

Ruská webová stránka Kolesa priniesla prvé možné skice, ako by mohla X6-ka vyzerať. Predsa, spredu je to vernou kópiou bratskej X5, ako aj v predchádzajúcich generáciách. Keď už však predok nevyzerá zle, zadná časť bude dúfam iná, pretože toto skutočne nie je moja šálka kávy. Nuž, ale ja nie som zákazník pre novú X6-ku, a tak je môj názor pre značku bezpredmetný.

Kto bude konkurenciou pre novú X6? No nebude to mať ľahké, je tu nové GLE kupé, nové Cayenne kupé a čiastočne aj Audi Q8. S najväčšou pravdepodobnosťou príde aj M verzia, a samozrejme aj špičková M50d, slabšie verzie trojlitrového vznetového motora, trojlitrové zážihový šesťvalec alebo aj plug-in hybridná verzia z X5 so šesťvalcom. Premiéra by mala byť ešte koncom tohto roka.

Zdroj: motor1.com, kolesa.ru

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov