Je vybavený pokročilou verziou asistenčného systému Nissan ProPILOT, ktorý ponúka vylepšené schopnosti autonómnej jazdy. Tento model rovnako tiež disponuje firemnou technológiou Invisible-to-Visible. Rozmery konceptu IMQ ho umiestňujú do stredu crossoverov triedy C. Návrh predstavuje odvážny smer dizajnového jazyka Nissan. Stavia na embléme Nissan integrovanom do mriežky chladiča v tvare V. Mriežka vertikálne nadväzuje na kapotu a horizontálne na predný nárazník a na vonkajších okrajoch potom vznikajú ostré hrany. Jednodielne výklopné dvere sa zasúvajú pod zadný nárazník a odrážajú dizajn kapoty. Dvere konceptu IMQ sú zavesené na vonkajších hranách. Pri otváraní odhalia futuristický a priestranný interiér so štyrmi individuálnymi sedadlami vyrastajúcimi z podlahy.

Exteriér završujú 22-palcové disky kolies z ľahkých zliatin so zákazkovými pneumatikami Bridgestone Connect. Tieto „inteligentné“ pneumatiky podávajú informácie vodičovi prostredníctvom grafického používateľského rozhrania. Prenášajú sa údaje ako zaťaženie pneumatiky, tlak vzduchu, teplota, hĺbka vzoru či opotrebenie pneumatiky. Na čo by vodičovi boli takto podrobné informácie? Čítať ich všetky a neustále nemusí, ale aj vďaka nim systém automaticky kalibruje bezpečnostné systémy pre optimálnu funkčnosť.

Futuristické ovládanie pre jazdu 21. storočia

Interiér konceptu IMQ sa plne sústredí na vodiča. Prístrojovke dominuje až 840 mm široká obrazovka. Menšia, sekundárna obrazovka nad stredovou konzolou je domovom virtuálneho osobného asistenta konceptu IMQ. Zvyšuje pôžitok z jazdy riadením funkcií vozidla, ako je navigácia, v reakcii na pokyny vodiča. Volant je ergonomický, udržuje vodiča v uvoľnenej polohe a maximalizuje výhľad na prístrojový panel. Vzadu na volante sú vyspelé radiace pádla s malým zdvihom.

Špička technológií

Koncept IMQ je vybavený vlastnou technológiou Invisible-to-Visible (I2V), trojrozmerným rozhraním, kde sa skutočný svet spája s virtuálnym. Technológia I2V, ktorú vyvinula spoločnosť Nissan, pomáha pasažierom vozidla zbadať i to, čo by inak zostalo „neviditeľné“. Jazda tak ponúka ešte viac istoty. Schopnosť „vidieť neviditeľné“ je možná vďaka technológii Omni-Sensing, ktorá prepája koncept IMQ s údajmi snímanými v reálnom svete vnútri a vonku mimo kabíny vozidla v kombinácii s informáciami z virtuálneho sveta, premieta ich pred pohľady vodiča a cestujúcich a prináša bohatý zážitok kombinovanej reality.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Táto technológia umožní vodičom nahliadnuť za roh, zobraziť presné informácie o dopravnej zápche – vrátane jej príčiny – a určiť alternatívne trasy na jazdu bez stresu. Vodiči sa môžu dokonca tešiť z prítomnosti virtuálneho pasažiera v podobe do interiéru premietanej trojrozmernej virtuálnej postavy z rozšírenej reality. V koncepte IMQ sa odráža i záväzok voči autonómnej budúcnosti predostretý vo vízii inteligentnej mobility Nissan. Vozidlo je vybavené pokročilou prototypovou verziou asistenčného systému ProPILOT, ktorý pomáha vodičom v uliciach mesta a na prímestských diaľniciach. Je to možné vďaka množstvu vyspelých senzorov, radarov a kamier umiestnených v celom vozidle, ktoré dokážu interpretovať stav vozovky, dopravnú situáciu a informačné signály na plynulú a istú jazdu.