Hovoríme o Maserati MC20, ktoré značka prezentuje ako duchovného nástupcu legendárneho modelu MC12. Nepôjde však o brutálny superšport s motorom V12, ktorý postavili na základoch Ferrari F50. Novinka dostane V6-tku a mala by si zobrať to najlepšie zo športových Maserati. To sľubuje, že MC20 bude písať novú kapitolu v histórii značky, ktorá v posledných rokoch akosi upadla. 

Biturbo V6 a vyše 600 koní

Na fotkách Maserati MC20 vyzerá trochu ako prerastená Alfa 4C. Poháňať ho bude nový dvomi turbami preplňovaný motor V6. Ten by mal ponúkať vyše 600 koní a spolupracovať s 8-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Motor pritom podľa všetkého vyvíja samotné Maserati. MC20 tak nedostane pohonnú jednotku Ferrari, aj keď dodávateľská zmluva ešte neskončila. Dokonca sa hovorí, že novinka bude hybrid a časom príde aj elektrická verzia. 

Odhalenie nového Maserati MC20 bolo prvotne naplánované na máj 2020, no kvôli aktuálnej pandémii ho presunuli na september. Odhaduje sa, že cena by sa mala pohybovať na úrovni 145-tisíc eur a v roku 2021 by mala prísť aj verzia Cabrio.