Vďaka výnimočným kvalitám je Mégane R.S. najpredávanejší výkonný hatchback/coupé v segmente C. Od uvedenia na trh v januári 2010 si ho kúpilo 12 500 zákazníkov na celom svete.
Nová faba, nové disky, lesklé lakované časti

Nová faba, nové disky, lesklé lakované časti

Mégane R.S. je tak najmä na okruhoch ešte lepšie zvezenie. Miestam, ktorým medzi konkurentami doposiaľ aj tak vo väčšine prípadov kraľoval teraz dominuje. Zvuk motora Mégane R.S. prepracovali aby zabezpečil agresívnejší prejav pri všetkých otáčkach. To vďaka otvorenejšiemu tvaru výfuku a spevneniu výfukovej trúbky.

Predná časť je výraznejšia, zatiaľ čo spojler v štýle F1, typický pre modely Renault Sport, obsahuje dva rady šiestich LED svetiel a okolie svetlometov zdobené v čiernou farbou. V strede nového dizajnu 18-palcových zliatinových kolies (polomatná, alebo matná čierna úprava) a  ráfikov verzie Trophy sa nachádza logo ‘R.S.’ a novou možnosťou je R.S. Red Design Pack, ktorý pozostáva z červených doplnkov na prednom krídle, bočných lištách a difúzore.

Vnútro pozná nový obklad interiéru z jasného červeného prešívania látkového, alebo tmavého koženého čalúnenia a obloženia palubnej dosky. Je možné zvoliť aj nové, výrazné dvojtónové bledo šedé a tmavé kožené čalúnenie, rovnako ako aj látkové alebo kožené sedadlá Recaro a interiér ladený prevažne do žlta. Ostatné športové doplnky zahŕňajú čiernu lakovú úpravu v strede ovládacieho panela a ventilových uzáverov a efekt tmavej úpravy pre obklady dverových panelov.


Vďaka výnimočným dynamickým kvalitám je Mégane R.S. najpredávanejší výkonný hatchback/coupé v segmente C. Od uvedenia na trh v januári 2010 si ho kúpilo 12 500 zákazníkov na celom svete, vrátane Ruska, Argentíny, Čile, Austrálie, Japonska a Južnej Afriky. V júni 2010 stanovil Mégane R.S. nový rekord okruhu Nürburgring s časom 8 minút a 8 sekúnd, čím sa stal najrýchlejším sériovýv vozidlom s predným náhonom na „Nordschleife“. Vychvaľovaný svetovou tlačou, Mégane R.S. získal štyri ocenenia a je často prirovnávaný k najprestížnejším športovým vozidlám pre pocity z jazdy, ktoré prináša. Renault Sport tiež preukázal potenciál Mégane R.S. v motošporte výrobným typom Mégane R.S. N4, ktorý zvíťazil vo svojej triede v automobilových pretekoch v Belgicku a Nemecku.

Pozrite si náš test: TopSpeed.sk Renault Mégane R.S. autorecenzia