Elektrické SUV modely od Volkswagenu by sa v budúcnosti mohli volať ID.X. Aj pri pripravovanom kompaktnom SUV od Volkswagenu je pravdepodobné, že ho Nemci uvedú na trh pod názvom ID.3 X. Jeho predstavenie sa očakáva do roku 2026. ID.3 X by sa malo dizajnom podstatnejšie líšiť od modelu ID.3.

Doplnok v podobe písmena X pre elektrické SUV nie je podľa šéfa Volkswagenu „nepravdepodobná možnosť“. Konečné rozhodnutie však Nemci ešte neurobili.

Platí, že dnes nemá Volkswagen k názvosloviu jednotný prístup. Niektoré elektromodely dostali číselné označenie ako napríklad už spomínaný ID.3. Opačným príkladom je elektrická dodávka ID.Buzz, ktorá dostala slovné pomenovanie.

Budúcnosť Golfu je otázna

VW zároveň zvažuje, čo urobiť s etablovanými názvami modelov ako Golf a Polo v čase po roku 2035. V krajinách EÚ budú vtedy už zakázané nové autá so spaľovacími motormi. Schäfer uviedol, že v tomto smere nemožno očakávať skoré rozhodnutie. Šéf VW si podľa vlastných slov uvedomuje, že názov Golf má „veľkú hodnotu“. Nateraz však zostáva jeho budúcnosť napriek tomu neistá.

Už v lete 2022 sa objavili špekulácie o konci modelu VW Golf v súvislosti s prichádzajúcou emisnou normou Euro 7. Tá môže zdražiť nové autá so spaľovacími motormi natoľko, že vývoj ich úplne nových generácií bude s veľkou pravdepodobnosťou nerentabilný. Čakali by nás tak len výrazné facelifty a čakanie na ich nevyhnuteľný koniec. Aktuálny VW Golf tak môže byť posledný Golf v histórii značky. Najnovšie je však otázna aj budúcnosť normy Euro 7, viac v samostatnom článku.

Zdroj: Giga.de