Citroën C5 Aircross dorazil na európske trhy koncom roka 2018, na čínskej pôde však bol dostupný už skôr. Podľa nepísaných pravidiel je teda momentálne čas na jeho facelift. Francúzska automobilka si to uvedomuje, populárny typ preto modernizuje. Prvé obrázky inovovanej verzie už kolujú internetom.

Návrat k celistvým predným svetlám

SUV prešlo najmä dizajnovou úpravou prednej časti. Dvojdielne svetlomety sú minulosťou, hoci práve Citroën toto riešenie vo veľkom spopularizoval. Teraz sa vracia k celistvým jednotkám s dvomi diódovými pásmi na denný režim. Na ne nadväzujú pochrómované detaily na upravenej maske chladiča, ktorej väčšina jej povrchu je čierna. Platí to aj pre logo značky lemované chrómom.

Omladenie prináša modifikovaný predný nárazník, kým zadný exemplár zostal zachovaný. Koncové svetlá dostali odlišné prekrytie zlepšujúce obtekanie vzduchu. Zoznam exteriérových zmien završujú čierne spätné zrkadlá a strešné lyžiny, ako aj nové 18-palcové disky kolies.

Nový displej i predné sedadlá

Interiérové zásahy nasledujú dnešné trendy. Namiesto pôvodného displeja integrovaného do palubnej dosky obsahuje väčšiu obrazovku infotainmentu s uhlopriečkou 10 palcov, ktorá vytŕča do priestoru. Výduchy ventilácie museli byť pre jej umiestnenie upravené. 

Centrálna konzola dostala extra odkladací priestor, druhý USB konektor a odlišný volič automatickej prevodovky, ktorý dopĺňa ovládač jazdných režimov. Na scénu okrem toho prišli komfortnejšie predné sedadlá známe z typov C4 a C5 X. Majú hrubšiu výplň a ponúkajú vyhrievanie i masážne funkcie.

Zverejnené fotografie prezrádzajú, že sa pozeráme na hybridnú verziu. K motorom či podvozku sa Citroën nevyjadril. Zdá sa teda, že technická stránka zostala nedotknutá. Informácie o jej úpravách si však môže automobilka nechať na neskôr. Času má ešte dosť, svoje obľúbené začne v modifikovanej forme predávať začiatkom leta.

Zdroj: Motor1

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov