Z Poľska do Japonska to bolo 16 000 km

Transkontinentálna cesta z Poľska do Japonska merala 16-tisíc km a Kaminski na nej prešiel cez 8 krajín. Začal v poľskom meste Zakopane, odtiaľ pokračoval cez Litvu, Bielorusko, Rusko, Mongolsko, Čínu, Južnú Kóreu až do japonského Tokia.

Dobrodruh však nekončí. Tokio totiž nebolo poslednou zastávkou, čaká ho opäť ďalších 16-tisíc km v tom istom aute. Je zaujímavé, že aj na tak odľahlých cestách, aké sú jednoznačne v Rusku, sa mu darilo udržiavať Leaf stále nabitý. Ako pri Mongol Rally, aj tu využíval rôzne zdroje elektriny, nabíjal doslova hocikde, kde bola príležitosť. Mal tiež k dispozícii rôzne prepojovacie káble, ktoré mu prišli vhod.

Nissan uvádza, že celá cesta bola komfortná a skutočne vyprodukoval 0 primárnych emisií, o tej komfortnosti by som však mohol polemizovať. Keď viem, že nový Leaf má podľa WLTP normy dojazd okolo 270 km, stále musíte myslieť na čo najbližší zdroj elektrickej energie. Dobrodruh má preto môj obdiv, že sa dokáže na takto náročnú trasu vybrať a práve s nie príliš vhodným autom ju aj úspešne zvládnuť. Klobúk dole.

Zdroj foto: Nissan

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov