Ďalší nový model od Škody, ďalšie Q v názve a ďalšie SUV. To je novinka s menom Enyaq, ktorá je pár mesiacov pred bránami výroby. Pred viac ako dvoma mesiacmi už o nej informoval kolega Vašo, no poďme si zopakovať zopár údajov. Pôjde o elektromobil, prvý s označením Škoda, pričom na výber bude viacero verzii. Rozdiel nebude len vo výkone, ale aj v pohone. Základná verzia s pohonom zadných kolies a jedným elektromotorom by mala dosahovať výkon 109 kW (148 k), zatiaľ čo vrcholová verzia vRS by mala ponúknuť dva elektromotory, vďaka čomu bude disponovať aj pohonom 4x4 a výkonom až 225 kW (306 k). 

Auto bude postavené na platforme MEB, ktorú bude zdieľať so svojím koncernovým súrodencom VW ID.4. Najväčší dojazd ponúkne stred ponuky Enyaqu s označením 80. Ide o verziu s pohonom zadných kolies a jedným elektromotorom a na plné nabitie by malo auto zvládnuť 500 km

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Čo sa týka špionážnych fotiek, tie odhalili Enyaq takmer bez kamufláže. Jemný polep na zakrytie niektorých detailov sa nachádza ako vpredu, tak aj vzadu a najmä oblasť svetiel a nárazníkov by mohla pri finálnej verzii vyzerať trochu inak než na fotkách. Vzadu sa nachádza malý spojler, ktorý v spojení s čiernymi diskami dodáva autu o niečo športovejší výzor, a tak na fotkách možno vidíme verziu vRS. Tá by mala na stovku zrýchliť za 6,2 sekundy, čo je o 0,7 s rýchlejšie ako Kodiaq RS. 

Ako som už spomenul, výroba je naplánovaná na koniec roka 2020, pričom do predaja by mal Enyaq prísť v prvej polovici roka 2021. Enyaq má byť zároveň spúšťačom pre veľkú elektrickú ofenzívu Škody, ktorá vraj chce do konca roka 2022 predstaviť aspoň 10 nových elektrifikovaných modelov, ktoré budú niesť označenie iV. 

Zdroj, foto: motor1.com