BMW tento rok oslavuje 50. výročie od založenia športovej divízie M. Spolu s oslavou Nemci predstavili ultimátnu M4 CSL, historicky prvú sériovú M3 Touring a to nie sme na konci. Tento rok by sme mali ešte spoznať mastodonta XM, kupé 3.0 CSL postavené na základoch najvýkonnejšej M4 a k mimoriadne očakávaným premiéram patrí aj nová M2. Prečo? Malo by to byť totiž posledné BMW M, ktorému nebude pomáhať elektrifikácia.

Áno, nové M2 bude v ponuke aj s manuálom.

Dávnejšie sme so slzou v oku toto isté hovorili o poslednom "eMku" s atmosférickým motorom, dnes je už situácia iná. Ale späť k novej M2. Tá by mala využívať aktuálny motor S58, teda trojlitrový radový šesťvalec s výkonom okolo 331 kW (450 koní). Spojený bude s manuálnou 6-stupňovou alebo 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Samozrejmosťou je pohon zadnej nápravy a v posledných týždňoch sa hovorí aj o pohone xDrive.

Individual aj farby 

V zákulisí sa tiež hovorí o tom, že novinka by mala okrem iného prvýkrát ťažiť z programu BMW Individual, ktorá dá majiteľom možnosť vybrať si prakticky ľubovoľný odtieň laku. Výroba bude prebiehať v továrni v Mexiku a k zákazníkom by mali prvé autá doraziť na jar budúceho roka. Ako to všetko bude reálne, to sa dozvieme najneskôr v stredu, 12. októbra.

Zdroj: bmwblog