Ochrana dospelých

Hneď v prvej disciplíne to Qashqai dotiahol na veľmi slušných 91 percent. Auto sa postaralo o vysokú úroveň ochrany pre posádku bez ohľadu na jej výšku či rôznu pozíciu vo vozidle. Nepatrne vyššiu hodnotu zaznamenal hrudník figuríny na zadnom sedadle pri náraze na pevnú prekážku, išlo však stále o čísla v norme. Maximálny počet bodov Nissan získal tiež pri ochrane posádky pri bočnom náraze. Nepatrne horšie to dopadlo pri odhodení pasažiera na druhú stranu pri náraze na protiľahlý bol, tu však dosť pomohol bočný airbag medzi prednými sedadlami.

Ochrana detí

V druhej sledovanej kategórii získal Qashqai opäť veľmi dobrých 91 percent všetkých bodov. Ochrana detí je podľa snímačov na figurínach pri čelnom i bočnom náraze vynikajúca. Komisári pozitívne hodnotili tiež automatické vypínanie čelného airbagu spolujazdca pri namontovaní detského zádržného systému otočeného proti smeru jazdy.

Ochrana chodcov

Za ochranu chodcov či cyklistov získal nový Qashqai 70 percent bodov. Kapota i nárazník poskytujú najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky pomerne dobrú ochranu, problémom je však riziko poranenia panvy v oblasti svetiel a uprostred prednej kapoty. Systém núdzového brzdenia reagoval správne, ale pri cúvaní však systémy nezaregistrovali chodca stojaceho rovno za vozidlom.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Asistenčné systémy

V poslednej hodnotenej kategórii Nissan Qashqai získal perfektných 95 percent. Núdzový brzdový asistent vo všetkých sledovaných disciplinách fungoval bez problémov a s prehľadom zabránil hroziacim zrážkam. Maximálny počet bodov získal tiež systém na udržanie vozidla v pruhu. Celkový výsledok 5 hviezdičiek je tak pre nový Qashqai plne zaslúžený.