Lancia aktuálne hibernuje. Predáva len jediný model Ypsilon a aj to je už starý výbehový typ. K tomu len na domácom talianskom trhu, čo je na prežitie skutočne málo. Aj keď sme na internete už často čítali, že Lancia skončí, možno to s vytvorením koncernu Stellantis nebude tak celkom pravda.

Lancia spolu s Alfa Romeo

Po tlačovej konferencii sme sa dozvedeli, že koncern rozdelil všetkých 14 značiek do jednotlivých kategórií. Lancia je tak zaradená do kategórie Premium, teda tam, kde je aj Alfa Romeo alebo DS. Z hľadiska dizajnu zas patrí do kategórie k značkám Abarth, Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat, Opel a Peugeot.

To je však všetko. Nič viac neprezradili, teda smerovanie značky je stále neisté. Jedno je však isté, ani po vytvorení koncernu nie je Lancia odsúdená na okamžitý zánik, ale očividne s ňou majú nejaké plány. Nebudeme si robiť ilúzie, že Lancia by vytvorila vlastný model, skôr pôjde o „prebrandovanie“ nejakého iného aktívneho modelu, aspoň zatiaľ. Avšak nepredbiehajme, dôležité je, že Lancia žije a zatiaľ má budúcnosť pred sebou.

Zdroj: motor1.com