Podľa agentúry Bloomberg spoločnosť LG Electronics vyčlení časť svojich obchodov s komponentmi pre elektromobily do nového spoločného podniku, v ktorom Magna kúpi 49 % podiel za 453 miliónov dolárov (372 miliónov eur).  Zvyšných 51 % bude patriť spoločnosti LG Electronics. 

Stratégiou je popredie v elektrifikácií

Hlavným cieľom je spojiť sily spoločnosti Magna v oblasti elektrických pohonných sústav, výroby automobilov a svoju globálnu dodávateľskú sieť s odbornými znalosťami spoločnosti LG vo vývoji komponentov pre elektromotory a inventory. Spoločný podnik bude zahŕňať viac ako 1000 zamestnancov umiestnených v pobočkách spoločnosti LG v Spojených štátoch, Južnej Kórei a Číne. Uzavretie tejto dohody v hodnote 1 miliardy dolárov sa očakáva v júli 2021. Všetko však závisí od získania súhlasu akcionárov spoločnosti LG a všetkých potrebných regulačných schválení.

Je ťažké posúdiť, čo bude spoločný LG Magna e-Powertrain znamenať pre trh s elektromobilmi. Tento podnik by sa však mal však určite považovať za hlavného uchádzača o komplexné elektrifikačné projekty. LG je silným dodávateľom základných komponentov na výrobu rôznych elektrických vozidiel, zatiaľ čo Magna je spolu s komponentmi aj zmluvným výrobcom automobilov.

LG Electronics a Magna

„Toto partnerstvo je v úplnom súlade s našou stratégiou byť v čele elektrifikácie a podporovať automobilky s rozmanitým a svetovým portfóliom. Spojením našich silných stránok očakávame zvýšenie investičnej efektívnosti a rýchlosti uvedenia na trh pomocou synergií, aby sme dosiahli viac a to všetko pri súčasnom zúročovaní akcelerácie trhu s elektrifikovanými pohonnými jednotkami,“ uviedol prezident spoločnosti Magna a budúci generálny riaditeľ  Swamy Kotagiri.


„Pre výrobcov je náročné, aby si udržali vedúce pozície v elektrifikácii, a prostredníctvom tejto dohody spoločnosť LG vstupuje do novej fázy svojho podnikania v oblasti automobilových komponentov, čo je rastová príležitosť s obrovským potenciálom,“ uviedol Dr. Kim Jin-yong, Predseda Spoločnosť LG Electronics Vehicle Component Solutions Company. „Veríme, že kombinácia našej vlastnej zdatnosti a skúseností a rozsiahlej histórie spoločnosti Magna zmení priestor pohonnej jednotky EV rýchlejšie, ako keby sme postupovali sami.“