Nášho historicky najznámejšieho zbojníka samozrejme chytili drábi trochu inak, ako sa tradovalo v povestiach a po filme Martina Friča z roku 1935. To ale patrí na trochu iný typ stránok, ako sú tie naše, takže späť k Soulu, ktorý spadol z cesty krátko po šiestej hodine v obci Bílý Kůň.

„Vodička automobilu Kia Soul pri prejazde ľavotočivou zákrutou dostala s vozidlom nekontrolovateľný šmyk, zrazila dopravnú značku, betónový stĺpik a s autom skončila na pravom boku v priekope,“ informovala včera médiá hovorkyňa polície Dita Holečková a zároveň dodala, že si haváriu našťastie odniesli len plechy. „Mala veľké šťastie, vyviazla bez zranení.“

Privolaná dopravná polícia má v tejto chvíli zatiaľ jasno len v tom, že uvedenej nehode predchádzal iný incident. Pri ňom vodič zatiaľ neznámeho vozidla evidentne dostatočne nezabezpečil svoj sypký náklad a hrach sa preto rozkotúľal na niekoľko desiatok metrov štvorcových povrchu vozovky.

Asi neprekvapuje, že by s ním vyšetrovatelia veľmi radi hovorili, a aj preto sa obrátili na verejnosť. „Chrudimskí dopravní policajti hľadajú svedkov, ktorí videli, ako a kedy došlo k znečisteniu komunikácie. Rovnako ak ste videli neznámeho vodiča so zatiaľ neznámym vozidlom, z ktorého sa hrach vysypal, obráťte sa na kolegov prostredníctvom linky 158,“ dodala hovorkyňa Dita Holečková.