„Vďaka podpore všetkých našich zákazníkov na celom svete Honda vyrobila 100 miliónov automobilov. Za všetko vďačíme zakladateľovi značky, ktorý chcel šoférsky orientovanými autami pomáhať ľudom v každodennom živote,“ Takahiro Hachigo.

Honda sa v roku 1959 stala najväčším výrobcom motocyklov na svete. Výroba Hondy dosahuje každoročne 14 miliónov motorov s vnútorným spaľovaním. V 2001 sa Honda stala druhou najväčšou automobilkou v Japonsku a celkovo sa drží v top10 najväčších automobiliek sveta.

Honda S600 roadster prišla na trh v marci 1964 - presne o rok Japonci predstavili S600 coupé. 

V roku 1963 stála ponuka Hondy na dvoch typoch. Malý fešný športovejší model S500 a mini pick-up T360 sa okamžite stali hitmi. V roku 1964 prišla kultová verzia S600 roadster. Od tohto momentu sa automobilka pomaly stavala na nohy. Časom priniesli modely, ktoré sa stali populárne na celom svete – Civic, Accord, Prelude, CR-V...


Nie je tajomstvom, že najviac sa darí práve Civicu. Je to auto určené pre masy so svojským, ale pre značku typickým dizajnom – od 8 gen. európskej verzie. Civic sa vyrába od roku 1972 a momentálne na náš trh prichádza desiata generácia. Továrne, ktoré vyrábajú alebo skladajú autá, nájdeme okrem Japonska aj v Turecku, Indii, Číne, Nigérii a nesmiem zabudnúť spomenúť Veľkú Britániu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Zdroj: CarsCoops