Spojenie SUV a kupé v luxusnej sfére po prvýkrát predstavili v Lexuse s typom RX, mániu rozbehlo BMW s X6-kou. Ten, kto tento trend zatracoval, o pár rokov zistil, že sa mýlil. Zákazníci prejavili záujem, a tak sa do tohto kolotoča dostali aj iné značky, ako napríklad Mercedes-Benz.

Mánia SUV kupé asi prejde aj na Volvo.

Z podielu by si chcelo niečo odtrhnúť aj Volvo, ktoré začalo s ofenzívou SUV a crossoverov. Nedávno sme tu mali nové XC60 alebo najmenšie XC40 a onedlho možno predstavia aj prvé SUV kupé. Podľa viceprezidenta Volvo pre Európu, Stredný východ a Afriku, Lexa Kerssemakersa, je možnosť zväčšiť ponuku viac do hĺbky ako do šírky. To by mohlo znamenať práve SUV kupé.

Aj z väčšej XC60-ky by mohlo vzniknúť SUV kupé.

Tieto modely totiž zvyšujú predaje a zdieľajú so svojimi bratskými SUV modelmi veľa spoločného. Vývoj by tak nebol až tak náročný ako pri novom aute. A čo by sme tak mohli spoznať? Napríklad Volvo XC50 z modelu XC40 alebo XC70 z modelu XC60. Pritom Volvo XC70 už existovalo, bol to vyvýšený kombík z V70 s pridaným oplastovaním. Čo si myslíte, pustí sa Volvo do vývoja SUV kupé?

Zdroj foto: Volvo

Model XC70 sme tu už mali, ochrannú známku na meno tak Volvo už má.