Nový model by mal zdieľať techniku s modelom AMG GT. A zatiaľ čo typu SLC ukončili kariéru, veľký model SL má pokračovať a pri zmenení koncepcie sedenia na 2+2 sa postaví do portfólia vedľa dvojmiestneho AMG GT. Predsa by si mohli obe verzie v rovnakom usporiadaní zbytočne konkurovať.

Okrem základných 6-valcových motorov s 3,0-litrovým zdvihovým objemom prídu do predaja samozrejme aj 4,0-litrové V8 motory s prívlastkom AMG. Okrem mild-hybridnej techniky sa predpokladá aj nasadenie plug-in hybridnej verzie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Tobias Moers pre Auto Express pred odchodom do Aston Martin prezradil, že od roku 2021 sa bude Mercedes snažiť ponúkať hybridnú verziu v každom modeli. Mohli by sme tak očakávať aj verziu 73 AMG? To je hudba budúcnosti.

Špionážne zábery odhalili zatiaľ len textilnú strechu, usporiadanie 2+2 a dizajn AMG modelov. Hlavný dizajnér Gorden Wagener prezradil, že každá generácia SL kopírovala dobu vzniku a bola jej zrkadlom. Tak či tak, SL predstavuje pomyselný trón otvorených verzií Mercedesu, a tak aj nástupca aktuálnej generácie bude určite výkladnou skriňou značky.

Zdroj: autoexpress.co.uk