Nový Renault Mégane vyzerá i v karosérii sedan veľmi dobre

Elegantný sedan

Dalo by sa povedať, že prvá generácia poskytovala zákazníkom všetky možné karosárske verzie. V súčasnosti sa u nás predáva štvrtá generácia. Tá ide v šľapajach predchodcov. Zatiaľ je v ponuke iba hatchback a kombi – Grandtour. V týchto dňoch však prichádza aj elegantný sedan. Novinka je postavená na štandardnej platforme CMF C/D koncernu Renault – Nissan. S klasickou trojpriestorovou karosériou s malým výklopným vekom poskytuje veľmi slušný batožinový priestor s objemom 508 l (podľa metódy VDA).

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Pod kapotou budú 2 benzínové motory s výkonom 115 a 130 koní. Naftové budú zastupovať agregáty dCi s výkonmi 90, 110 a 130 koní. Tieto budú spojené s manuálnymi i s automatickými prevodovkami s piatimi, alebo šiestimi prevodovými stupňami. Pre najsilnejší benzínový preplňovaný motor bude k dispozícii sedemstupňová dvojspojková automatická prevodovka EDC.

Renault sa pochlapil. Po rokoch konečne vyrába dizajnovo zaujímavé autá, za ktorými sa obzerajú ženy aj muži. 

Nový Renault Mégane sedan budú vyrábať v továrni Bursa v Turecku. Budú ho predávať iba v približne dvadsiatich krajinách, vrátane Slovenska. Okrem našej malej krajiny ho nájdete v krajinách strednej a východnej Európe, Taliansku, Írsku, ale napríklad i v Austrálii a Izraeli. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zdroj: Renault