Podľa pôvodných informácií mal Bolt/Ampera-e dostať dojazd okolo 320 km. No najnovšie správy zo zámoria hovoria, že podľa metodiky EPA to bude až 383 km!
Opel Ampera-e

Opel Ampera-e síce neponúkne takú atraktívnu karosériu ako Tesla Model 3, ale auto s istotou dostanete už v roku 2017.

Tesla mi v marketingovej oblasti pripomína spoločnosť Apple, tiež vie ako ľudí sfanatizovať, aby stáli na jej produkty dlhé rady a prijímali ich bez kritiky. Veľké automobilky však majú úplne iný typ zákazníkov, väčšina kupuje auto skôr rozumom, než emóciami. Presne také autá vyrába aj GM. No elektromobil s malým dojazdom si z racionálneho hľadiska kúpite asi ťažko. Aj preto prichádza revolúcia v podobe Chevroletu Bolt. Nás Európanov však bude viac zaujímať takmer identické auto s názvom Opel Ampera-e, ktoré uvidíme v predaji snáď aj na Slovensku.

Dojazd až 383 km

Podľa pôvodných informácií mal Bolt/Ampera-e dostať dojazd okolo 320 km. No najnovšie správy zo zámoria hovoria, že dojazd podľa metodiky EPA bude 383 km! Je to tak približne o 40 km viac, než ponúkne základný Model 3 od Tesly. Navyše americká metodika nezavádza a podobný dojazd je naozaj dosiahnuteľný.


Pod kapotou bude elektromotor s výkonom 150 kW (204 koní) a 360 Nm. Ten roztočí výhradne predné kolesá a na stovku vás dostane pod 7 sekúnd. Na eko auto ide o perfektnú hodnotu. Vysokonapäťová batéria od LG má kapacitu 60 kWh a je uložená v podlahe. Z jednofázovej zásuvky bude trvať dobíjanie približne 9 hodín. Pri rýchlonabíjaní stačí jedna hodina na dosiahnutie 80 % stavu batérie.


Predaje odštartujú v roku 2017. Cena modelu Ampera-e ešte nie je známa. No Bolt má stáť v USA 37 500 $ (33 400 €). Aby bol Opel konkurencieschopný, podobná cena bude musieť byť aj v Európe. Hlavným súperom zatiaľ nie je spomínaný Model 3, ale Nissan Leaf a BMW i3. Obe autá však ponúkajú omnoho nižší dojazd. Viac informácií o Ampere-e by sme sa mali dozvedieť na autosalóne v Paríži.


Zdroj: carscoops