Opel Mokka nemá v ponuke automobilky Opel dlhoročnú tradíciu, aj za čas svojho relatívne krátkeho pôsobenia na trhu si však stihol vybudovať stabilnú základňu priaznivcov a zákazníkov. Keď Opel sťahoval Mokku z ponuky, sľuboval, že ju na scénu jedného dňa vráti. Zdá sa, že ten deň práve nastal.

Staronové pomenovanie sa vracia na scénu.

Elektrika v prvej línii

Nový Opel Mokka príde na technických základoch z dielní koncernu PSA, o technických podrobnostiach však Opel zatiaľ mlčí. S veľkou pravdepodobnosťou využije rovnaké základy ako súčasný crossover DS3 Crossback, oficiálne potvrdené to však nie je. Isté je len to, že príde aj ako elektromobil Mokka-e, spolu s Corsou-e tak bude tvoriť elektrickú "dvojku", ktorá značke výrazným spôsobom pomôže znižovať flotilové emisie. Neprekvapí preto, že elektrická Mokka bude k dispozícii hneď pri uvedení nového modelového radu na trh. Viac podrobností o novinke zverejní Opel už čoskoro.

Posledná generácia modelu Mokka mohla ako jeden z dvoch Opelov ponúknuť plnohodnotný pohon všetkých kolies. Tým druhým je Insignia Turbo 4x4.