Chorvát Marko Palijan na nádhernej BMW E30 bol motívom prezutia jazdeckých hviezd z Toyo Tyres na Zestino. Neľutoval žiaden z nich.

V tréningoch prebehli prvé zoznámenia jazdcov s traťou. Každý sledoval svoje časy a porovnával s konkurenciou. Dolaďovali podvozky, stále prevody v diferenciáloch, ale aj tlaky v pneumatikách. Zestino malo v pretekoch jazdcov, ktorí predvádzali spoľahlivé a nadpriemerné výkony. Top jazdcami na pneumatikách Zestino boli Chorvát Marko Palijan na nádhernej BMW E30, Cyperčania David David na Nissane S15 a Andreas Bakkerud na Forde GT.

Po zmene pneumatík zajazdil Solberg rekord trate

Priebežne najlepším jazdcom v kategórii 4x4 bol Ken Block na Toyo Tyres a medzi zadokolkármi Adam Elder tiež na Toyo. Petter Solberg dosahoval len priemerné časy. Nešlo mu však do hlavy, ako môže Marko dosahovať o poznanie lepšie časy, preto sa za ním v depe vybral na výzvedy. Spolu s Dmitryim Ilijukom a Davidom Davidom (predajcovia Zestino Cyprus) šli pozrieť, aké rozmery by mohli byť pre Solberga vhodné. Vybrali 235/40 R18  soft dopredu a 265/35 R18 soft na zadnú nápravu. Hneď v prvom kole na nových pneumatikách udrel Petter Solberg rekord trate!

Peter Solberg vyhral Gymkhana Grid vďaka pneumatikám Zestino

Peter Solberg sa z víťazstva vďaka pneumatikám Zestino naozaj veľmi tešil!

Vzápätí na to obul Liam Doran na svoj 600 k rallycross špeciál na pneumatiky Zestino 235/40 R18 a Luke Woodham tiež. Všetci traja jazdci zajazdili v ďalších kolách svoje najlepšie časy a deklasovali súperov. Medzi zadokolkármi Luke Woodham vo finále porazil dovtedy neohrozene jazdiaceho víťaza kvalifikácie Adama Eldera na Toyo R888 a stal sa víťazom celej kategórie.

Medzi štvorkolkármi porazil Liam Doran na Zestino v semifinále Kena Blocka na Toyo a postúpil do finále, kde sa stretol s Pettrom Solbergom. Bratovražedný súboj medzi dvoma top rallycross jazdcami dopadol lepšie pre Pettera Solberga, ktorý počas pretekov traťový rekord ešte zlepšil! Finále TOP16 odjazdili Luke, Liam aj Petter na Zestino pneumatikách. Na rovnakých pneu získal Marko Palijan na BMW E30 4. miesto v RWD kategórii.

Originálne preteky jazdeckej zručnosti majú pre víťazov aj originálne trofeje.

pneumatiky zestino tyres

Ak ste o pneumatikách Zestino doposiaľ nepočuli, tu je krátka info:

Výhradným dovozcom pretekárskych pneumatík je Zestino Europe. Vývoj pneumatík prebieha v Japonsku, výroba v Číne, preto sú cenovo veľmi dostupné. Jedná sa o mladú a dravú značku pneumatík pre motoršport. Aktuálne sú v ponuke nasledovné modely:

* semislick Gredge a Acrova v 18 rozmeroch a v 3 zmesiach Soft tw140, Medium tw240 a Hard tw280,

* okruhový slick 01S v 23 rozmeroch a 3 zmesiach Soft tw40, Medium tw60 a Hard tw80

* šotolinové pneu Gravel 09R v 8 rozmeroch a 2 zmesiach Soft a Medium.
 

Zestino Europe má v Európe viac ako 25 jazdcov a to znamená najväčší Drift tím v Európe. Každý jazdec reprezentuje svoju krajinu. Jedná sa o Švédsko, Nórsko, Írsko, Cyprus, Slovensko... Prakticky každý mesiac je rodina Zestino bohatšia o ďalšieho jazdca.

zdroj: www.zestinoeurope.eu

webstranka zestino europe