Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Bez masky a na ukradnutých EČV

Podpaľač prišiel na modrej Octavii Combi 3. generácie pred faceliftom. S maskovaním si síce námahu nedal, ale EČV na vozidle sú ukradnuté zo Škody Karoq (BL856ZF). Po príchode na miesto činu vytiahol z kufra horľavinu, rozlial ju po troch zaparkovaných Dodge Ram a zapálil. Celá “akcia” trvala iba vyše minúty. Z videa sa priam zdá, že podpaľač nebol pri zmysloch, keďže po zapálení áut pokojným krokom dokráčal k autu a dokonca mal dostatok času, aby nechal kufor zavrieť automaticky.

Celková škoda na vozidlách je odhadovaná na viac ako 250 000 €. Žiadne z vozidiel nebolo poistené. Páchateľ bol obvinený z podpaľačstva už v minulosti.

Za pomoc pri pátraní ponúka poškodená firma 3000 €. Pri pátraní po vozidle mohol pomôcť fakt, že Octavia má béžový interiér, ktorý až taký bežný nie je. Prípad už prevzali policajti piateho bratislavského okresu. O 11:30 zverejnila Polícia SR na Facebooku informáciu, že páchateľa dolapila vďaka pomoci skupiny HAKA. O príčine spáchania skutku sa špekuluje aj ako o možnom konkurenčnom boji.

HAKA pomohla chytiť podpaľača

Zdroj/Foto: Todos, Hasičský a Záchranný útvar Bratislava