Swap motora mala na starosti spoločnosť Limitless Motorworks a rozhodne nešlo o jednoduchú prácu. Potvrdzuje to aj cena, ktorá sa vyšplhala na neuveriteľných 100 000 $!
Porsche Cayman V8

V8 v Caymane?

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Predstavte si, že pri jazde na okruhu na svojom Caymane 1. generácie odpálite motor. Presne toto sa stalo americkému majiteľovi. Namiesto toho, aby zháňal originálny motor z Caymanu, obzeral sa po väčších jednotkách z 911. Konkrétne 3,8 H6 a 4,0 H6. Po tom, čo videl ceny, si to však rozmyslel a začal sa obzerať po iných možnostiach. Nakoniec si vybral veľký vidlicový osemvalec z Fordu Mustang. Ide o jednotku V8 Coyote s objemom 5,0 litra. Podľa meraní z brzdy dáva na kolesách 425 koní. Omnoho zaujímavejší je však zvuk motora. Určite si nezabudnite pozrieť video. Matt Farah zo známeho kanálu TheSmoking Tire opisuje, že auto zostalo nádherne ovládateľné aj po prestavbe. Na rozdiel od sériového Caymana je to však poriadne monštrum.

Swap motora mala na starosti spoločnosť Limitless Motorworks a rozhodne nešlo o jednoduchú prácu. Potvrdzuje to aj cena, ktorá sa vyšplhala na neuveriteľných 100 000 $! Úpravca musel posunúť motorový priestor smerom dopredu a najzložitejšie bolo zvládnutie elektroniky. Manažment motora od Fordu si totiž musel rozumieť so systémami Porsche. Nový je, samozrejme, aj výfukový systém, podvozok, brzdy, riadenie a podobne. 6-stupňová manuálna prevodovka je od Porsche. A čo hmotnosť? Tá je tesne pod 1360 kg, čo je o cca 20 kg viac, než mal sériový Cayman. To vôbec nie je zlé. Čo poviete?


Toto nie je GT, ale okruhové auto. Napriek tomu ho majiteľ využíva ako každodenné auto. Mimochodom, ďalšia takáto prestavba by stála cca 70 000 $ (vrátane auta). Teraz totiž už v Limitless Motorworks vedia ako na to. :-)


Zdroj: thecharisculture