„Porsche má dlhú históriu stavby derivátov modelov, takže nie je tajomstvo, že príde viac verzií Panamery. Budete prekvapení, bude vyzerať úžasne.“
Porsche Panamera Shooting Brake

Základné črty konceptu Sport Turismo z roku 2012 sa dostanú do sériovej výroby.

Presnejšie, pôjde o kombi

„Porsche má dlhú históriu stavby derivátov modelov, takže nie je tajomstvo, že príde viac verzií Panamery. Budete prekvapení, bude vyzerať úžasne,“ hovorí o karosérií Shooting Brake Michael Mauer, šéfdizajnér Porsche. Pokiaľ by sme chceli byť presní s pojmami, tak nepôjde skutočne o Shooting Brake, ale o kombi. Historicky má Shooting Brake totiž len trojicu dverí.

Porsche Panamera Shooting Brake

Vzhľad zadnej časti 2. generácie Panamery je podstatne lepší, ale koncept Sport Turismo ukázal, že sa to dá urobiť ešte lepšie.

Určite môžeme očakávať aj Panameru s predĺženým rázvorom. Dlhá karoséria bude určená v prvom rade pre čínsky trh. Porsche však bude dodávať verziu s predĺženým rázvorom na všetkých trhoch. Za novými typmi karosérie je z veľkej časti aj platforma MSB, ktorá je veľmi flexibilná. Na platforme budú stáť dokonca aj Bentley Continental GT a Flying Spur.


Ponuka motorov by mala byť pre všetky verzie rovnaká. Teda benzínové motory 3,0 V6 a 4,0 V8, a 4,0 litrový turbodiesel V8. Chýbať nebude ani plug-in hybrid.

Zdroj: carscoops