Porsche po nedávnom potvrdení o zastavení predaja dieselových modelov plánuje prechádzať viac na elektrifikáciu. Ak spojíte príjemné s užitočným, vznikne elektrický crossover Mission E Cross Turismo. Ide o koncept nového elektromobilu a spolu s tým aj vstup do novej kategórie.

Elektrický crossover má viac ako 440 kW (600 k)!

Prvý pohľad nikoho nesklame, spredu je to typické Porsche. Zadné partie už prezrádzajú nový dizajnový jazyk značky s koncovými svetlami cez celú šírku auta. Dĺžka auta je nemalých 4,95 metra, nepôjde tak o žiaden malý mestský crossover. Zvažujúca strecha pripomína zase Panameru Sport Turismo. Je to teda taký mix viacerých typov do jedného. Koncept stojí na 20-palcových diskoch s pneu 275/40 R20.

Z tohto uhlu trocha pripomína Panameru Sport Turismo.

V interiéri nájdeme 4 miesta na sedenie, k dispozícii je najmodernejší infotainment. Množstvo svetla vnútri zabezpečí veľká presklené strecha od čelného skla až po dvere batožinového priestoru. Po sklopení sedačiek sa Porsche chváli, že do interiéru zmestíte aj originálny e-bicykel.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Pohonnou jednotkou sú dva elektromotory s celkovým systémovým výkonom viac ako 440 kW (600 k). S nimi a pohonom všetkých kolies zrýchli koncept na 100-ku za menej ako 3,5 sekundy a 200 km/h dosiahne za menej ako 12 sekúnd. Najlepšie jazdné schopnosti má zabezpečiť vzduchové pruženie s adaptívnymi tlmičmi. Elektrická sústava vozidla má napätie 800 V a umožní nabitie akumulátorov na plnú kapacitu za približne 15 minút. Dojazd je podľa ešte starej normy NEDC na úrovni 400 km. Porsche tiež prezentuje novinku ako veľmi blízku sériovej produkcii. Myslíte si, že by mala šancu na úspech?

Zdroj foto: Porsche