Defa WarmUp ponúkne vodičom v chladnejších podmienkach nielen komfort, ale aj úsporu. Predhriaty motor vďaka redšiemu oleju štartuje zásadne ľahšie, rýchlejšie správne sa komplexne maže a v prvé desiatky minút jazdy spotrebuje oveľa menej paliva. Okrem toho vďaka Defa WarmUp nastúpite do vyhriateho interiéru a vaša autobatéria bude mať vždy správne napätie.

elektrický predhrev motora a interiéru DEFA

Ani ste netušili, aký záhul dá akumulátoru chlad:
 

Nový akumulátor s plnou kapacitou má pri teplote 0°C v priemere len 65 % plnej kapacity. Na naštartovanie motora pri tejto teplote je však treba až o 55 % viac energie v porovnaní so štartom pri 25°C. Vo veľkej zime, povedzme pri -18°C má nový akumulátor dokonca len 40 % plnej kapacity. Naštartovanie stuhnutého motora však vyžaduje až 110c% energie naviac!

Defa WarmUp je systém vhodný najmä pre majiteľov parkovacích miest s možnosťou pripojenia na 230 V elektrickú sieť. Rodinné domy bez garáže s vonkajším státím s prístreškom, alebo bez, prípadne pre nekryté miesta pri firme, kde pracujete. Na rozdiel od známych systémov nezávislého kúrenia, ktoré zaťažujú akumulátor a spaľujú palivo z nádrže auta funguje Defa WarmUp pre kúrenie v interiéri prakticky okamžite, pretože využíva elektrický teplovzdušný ventilátor. No rovnako účinne predhreje aj chladiacu zmes motora. S týmto systémom sa pre vás stanú zamrznuté okná, kvantá snehu na karosérii a problémové ranné štarty minulosťou. Stačí len pripojiť 230V kábel do auta a elektrickej siete a ostatné si už môžete nastaviť na automatiku.

celoslovenská sieť autoservisov q-service

Sieť červeno-bielych odborných autoservisov Q-service pokrýva doslova celé Slovensko. Prakticky v každom z nich vám dokážu vyhrievací systém DEFA namontovať aj na vaše auto.

elektrický predhrev motora a interiéru DEFA

Na želanie je možné skombinovať iba niektoré moduly a vyskladať inú, vami zvolenú konfiguráciu. Okrem kompletného riešenia a montáže v sieti autoservisov Q-service je vďaka pestrému sortimentu náhradných dielov možné získať každú súčasť pre systém Defa WarmUp v spoločnosti InterCars aj samostatne.

elektrický predhrev motora a interiéru DEFA
sortiment DEFA elektrickeho vyhrievania interieru vozidla

V sortimente InterCars sú pre interiér auta viaceré teplovzdušné ventilátory.

Kompletný systém obsahuje:
 

* element predohrevu motora (špirála),
* elektronické ovládanie s displejom,
* nabíjačku akumulátora, 
* ventilátor vykurovania kabíny, 
* prepojovacie káble, 
* sieťovú prípojku, 
* externý teplotný snímač.

Ohrievač motora sa umiestňuje do bloku, na blok motora, alebo do chladiaceho okruhu. Defa má dokonca riešenie aj pre vzduchom chladené motory - špeciálne špirály, ktoré zohrievajú motorový olej. Výrobný sortiment zahŕňa asi 200 rôznych elementov, pomocou ktorých je možné pokryť viac ako 700 aplikácií vrátane rôznych pracovných a poľnohospodárskych strojov. Inými slovami, ťažko nájdete spaľovací motor, na ktorý by systém DEFA nemal aplikáciu. 

Pre veľké množstvo spaľovacích motorov na našom trhu má InterCars veľké množstvo vyhrievacích telies Defa. Montáž, výmenu, či opravu systémov DEFA môžete žiadať v servisných strediskách Q-service po celej krajine.