V ostatných rokoch Hyundai predstavil viacero zaujímavých konceptov, ktoré definovali dizajn sériových modelov. Teraz si môžeme v krátkosti prezrieť všetky zistiť, koľko sa z nich do sériovej podoby.

2012 i-oniq

 

Na autosalóne v Ženeve v roku 2012 debutovala spoločnosť Hyundai konceptom elektrického športového hatchbacku s názvom i-oniq. Vozidlo navrhnuté a vyvinuté v európskom výskumnom a vývojovom centre spoločnosti Hyundai bolo prvým autom, ktoré predstavovalo typický dizajnový prvok v podobe kaskádovitej prednej masky.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

2014 Intrado

 

Koncept Intrado ovplyvnil dizajn aj na Slovensku obľúbeného SUV Hyundai Kona, ktorý sa začal vyrábať v roku 2017 ako prvé subkompaktné SUV značky Hyundai. Kona sa vyznačuje výrazným dizajnom a kombináciou elegantných a ostrých tvarov.

2016 RN30

 

Na autosalóne v Paríži 2016 Hyundai odhalil štúdiu pretekárskeho vozidla RN30, priamo inšpirovanú motoristickým športom. Na základoch modelu i30 bol vyvinutý v úzkej spolupráci s Hyundai Motorsport, technickým centrom Hyundai Motor Europe a divíziou pre vysokovýkonné vozidlá. Vonkajší dizajn RN30 je charakterizovaný „plávajúcim“ blatníkom nad každým kolesom, ktorý v kombinácii s bočnými splittermi zvyšuje aerodynamický prítlak a vytvára predpoklady na rýchle prejazdy zákrut. RN30 slúžil ako predchodca pre viaceré konštrukčné prvky známe v dnes už sériovo vyrábaných modeloch i30 N a i30 N TCR. K takýmto prvkom patrí napríklad ikonické trojuholníkové brzdové svetlo v i30 N, obrys svetlometov, ale aj farba exteriéru Performance Blue či tlačidlo N-mode.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

2017 FE Fuel Cell

 

Vozidlo na palivové články druhej generácie spoločnosti Hyundai NEXO bolo svetu predstavené len niekoľko mesiacov po prezentácii štúdie FE Fuel Cell, z ktorej „zdedilo“ nielen SUV charakter, ale aj viaceré konštrukčné a dizajnové prvky. NEXO ponúka plynulý tvar karosérie, typický je úzky D stĺpik, ktorý siaha až k zadnému spojleru.

2018 Le Fil Rouge

 

Na autosalóne v Paríži 2018 predstavil Hyundai koncepčný automobil Le Fil Rouge. Dizajnéri spoločnosti Hyundai dosiahli proporcionálnu jedinečnosť prostredníctvom dlhého rázvoru, veľkých kolies a krátkych previsov. Dizajnérske prvky „Le Fil Rouge“ sa preniesli do modelu Sonata ôsmej generácie a do siedmej generácie modelu Elantra.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

2019 45"

 

Hyundai predstavil koncept EV „45“ na autosalóne vo Frankfurte v roku 2019. Názov automobilu odkazuje na využitie 45-stupňových uhlov, ktoré vytvárajú siluetu v tvare kosoštvorca, a naznačujú smer dizajnu budúcich elektromobilov Hyundai.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

2019 Vision T

 

Počas podujatia AutoMobility v americkom Los Angeles v roku 2019 predstavila spoločnosť Hyundai koncept hybridného SUV Vision T Plug-in, ktorý ponúka víziu nového smerovania dizajnu mestského SUV.

2020 Prophecy

 

Najnovšie koncepčné vozidlo spoločnosti Hyundai s označením Prophecy - Proroctvo bolo predstavené v marci 2020. Na rozdiel od svojho predchodcu 45, Prophecy obsahuje hladké krivky a plynulé línie. Dizajnová identita je zrejmá z dokonalej siluety automobilu, ktorá pozostáva z jednej efektívnej oblúkovej krivky od prednej časti vozidla po zadnú.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov
Ktorý z konceptov sa najviac páčil vám? Dajte nám vedieť v našej ankete.
  • i-oniq ( 20% )

     

  • Intrado ( 0% )

     

  • RN30 ( 0% )

     

  • FE Fuel Cell ( 7% )

     

  • Le Fil Rouge ( 13% )

     

  • 45 ( 20% )

     

  • Vision T ( 0% )

     

  • Prophecy ( 40% )

     

Odpovedalo 15 ľudí  

Zdroj: TS Hyundai