Športové vlastnosti na prvom mieste

Japonská automobilka predstavila novú modulárnu platformu Subaru Global Platform, ktorú budú využívať všetky nové modely. Prvou sa stane Impreza. S novou platformou chce Subaru aj naďalej uprednostňovať športové vlastnosti svojich áut. V ponuke preto nesmie chýbať ani čistokrvný športiak. Tým je momentálne BRZ. Mnohým sa zdá prislabý a preto by sme sa v budúcnosti mohli dočkať výkonnejšieho dvojdveráku.

Experimentálny prototyp stojí na novej platforme. O pohon zadných kolies sa stará uprostred uložený B4 turbo motor. Pomáhať mu bude jeden z troch elektromotorov. Zvyšné dva budú roztáčať predné kolesá.

Podľa najnovších správ testuje Subaru na okruhu Tochigi experimentálny prototyp, ktorý stojí na novej platforme. O pohon zadných kolies by sa mal starať v strede uložený benzínový štvorvalec boxer s turbom. Pomáhať mu bude jeden z troch elektromotorov. Zvyšné dva budú roztáčať predné kolesá. Aj prototyp má typickú „vizitku“ automobilky, teda pohon všetkých štyroch kolies, akurát v modernejšom prevedení. Koncepcia elektromotorov je zo štúdie Viziz 2, len s tým rozdielom, že crossover mal naftový (teraz benzínový) motor vpredu a elektromotory vzadu. Hybridné kupé má okrem spomínanej platformy využívať aj ďalšie komponenty automobilky. Koncept by sme mohli vidieť v priebehu dvoch rokov. Až potom zistíme, či sa v Subaru rozhodnú pre sériovú výrobu.