Na preteky na SlovakiaRingu je v GT4 homologovaných 14 modelov vrátane Aston Martin Vantage, KTM X-Bow GT4, Nissan 370Z GT4, Maserati GranTurismo MC GT4 a Porsche 911 (997) GT4, no očakávajú sa ďalšie prírastky. Vozidlá sú stavané na modeloch sériovej výroby. Na rozdiel od podobných modelov triedy GT3 sú jednoduchšie upravené s nižším výkonom.

Šampionát pozostáva zo sérií Northern Cup a Southern Cup (bývalý francúzsky FFSA GT Championship). Spája regionálne GT preteky po celej Európe. SRO pri ňom použil úspešný model, s ktorým žne úspechy v Blancpain GT Series. Konkrétne: znížil náklady, vytvoril podmienky pre technické fair-play, ponúka dynamické preteky s profesionálmi aj amatérmi, vyhľadáva dostupné lokácie, poskytuje silné mediálne pokrytie a priateľskú atmosféru v zákulisí.

Vďaka 20 rokom skúseností, z toho 10 s triedou GT4, dokázalo SRO vytvoriť vyvážený Balance of Performace (BoP) - čiže dorovnanie maximálnej hmotnosti vozidiel na základe ich výkonov - všetko pre vyrovnanejšie pretekanie. Seriál navyše odobrila FIA statusom "Medzinárodný seriál". Výsledkom je atraktívny kalendár GT4 European Searies na šiestich zaujímavých okruhoch po celej Európe: Misano, Brands Hatch, Red Bull Ring, SLOVAKIA RING, Zandvoort a Nürburgring. U nás sa počas najbližšieho víkendu postaví na štart až 30 vozidiel.

Vstupné je jednotné v rámci samotného podujatia pretekov ťahačov a Truck Show. Presný harmonogram pretekov nájdete na web stránke www.slovakiaring.sk