Prvý deň na Majstrovstvách sveta motokár s trpkou príchuťou

Najlepšie indoorové motokáry

Oproti minulému ročníku, kde motokáry disponovali výkonom 15 k, sa výkon zvýšil na 20 k a v kombinácii s radením môžeme smelo povedať, že sa jedná o kráľovskú triedu indoorových motokár. Pre porovnanie s organizáciou SWS je to dvojnásobný výkon a vzhľadom na nutnosť radenia sa jedná o oveľa vyššiu fyzickú pripravenosť jednotlivých jazdcov, čo som si mohol vyskúšať aj na vlastnej koži.  Slovensko na KWC už nie je nováčikom a k minuloročnej dvojici F. Baláž a M. Liedl sa pridal M. Baláž a I. Lexa. 

Harmonogram Majstrovstiev Sveta je podobný tomu z minulého roka, pilotov od stredy do soboty čaká osem kvalifikačných pretekov, z ktorých 54 najrýchlejších postúpi do semifinále a potom 20 najlepších do finále. Pretekár s najväčším počtom bodov sa stane majstrom.

Prvý deň na Majstrovstvách sveta motokár s trpkou príchuťou

Napriek 5. miestu v kvalifikácii prvých pretekov sa nášmu jazdcovi Ivanovi Lexovi, ktorý reprezentuje Axel racing team, na KWC skončil celkovo v prvých pretekoch na 12. mieste napriek časovej penalizácii, ktorá sa ešte s rozhodcami prešetruje. Druhé preteky aj napriek jeho dobrému pocitu z motokáry skončil na 13. mieste.

Marcel Liedl do prvého súťažného dňa nastupoval s veľkou bojovnosťou, kde sa v prvých pretekoch dokázal okamžite zžiť s 20 k motokárou a jazdil časy s poprednými pretekármi, avšak v poli 17 jazdcov sa mu po viacerých súbojoch ušla 10. priečka. V druhých pretekoch obsadil vo veľmi náročnej kvalifikácii pozostávajúcej z dvoch kôl (mimoriadne náročná kvalifikácia pozostávajúca z dvoch kôl pozn. red.) výbornú 6. priečku. Lenže dnes si musel vypiť pohár trpkosti až do dna. V zavádzacom kole, tesne pred štartom sa mu pokazila motokára a musel ísť na výmenu motokáry do boxov, čo ho prakticky stálo možnosť bojovať o popredné umiestnenie a obsadil tak 16. priečku. Čo však neznamená nič tragické, pretože z 8 kvalifikačných kôl sa podľa pravidiel jedno škrtá, takže bude našim reprezentantom držať palce.

Prvý deň na Majstrovstvách sveta motokár s trpkou príchuťou

Foto: Adam Popovec