Gonda a Eriksson za volantom M6 GT3

Zatiaľ čo slovenský jazdec Gonda sa už výbornými výkonmi zapísal do povedomia šampionátu International GT Open, a to vlani vo finálových pretekoch v Barcelone, pre továrenského jazdca BMW Motorsportu Erikssona to bude premiéra s automobilom kategórie GT3. Mladý švédsky formulový pilot je nováčikom tohtoročného seriálu DTM, ktorý už v prvom víkende tejto mimoriadne populárnej série na Hockenheime obsadil vynikajúce 4. miesto. Gonda tak so švédskym kolegom a tímom mieria vysoko aj na legendárnom okruhu Spa-Francorchamps.

Richard Gonda bude štartovať na International GT Open v Spa

Tímovým kolegom Gondu bude pilot DTM, Joel Eriksson

“Šanca pretekať v takejto posádke prichádza možno párkrát za život. Preto som veľmi šťastný a vďačný, že budeme spoločne s Joelom hájiť farby tímu Šenkýř Motorsport na takom úžasnom okruhu. V Spa-Francorchamps som mal v minulosti dobrú rýchlosť a budem sa snažiť priniesť ju opäť. I keď s GT3 to pre mňa bude na tomto okruhu premiéra, viem, že spolu s tímom spravíme v príprave maximum ako vždy. A potom bude už na mne a Joelovi, aby sme z BMW M6 postupne dostali celý jej potenciál. Konkurencia je silná a dobre rozbehnutá, preto nesmieme nič podceniť a budeme sa snažiť hneď zastihnúť tempo víkendu. Rovnako sa teším, že vďaka takýmto významným podujatiam môžeme skvelo reprezentovať našich partnerov a sponzorov,” hovorí pretekár Gonda.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Majiteľ tímu Robert Šenkýř: "Ide o spoločný projekt s továrenským tímom BMW Motorsport. Richard i Joel majú našu plnú dôveru, tešíme sa na vzrušujúci víkend na najkrajšej Grand Prix trati sveta."

Sobotné a nedeľné preteky na legendárnom okruhu Spa-Francorchamps budú môcť slovenskí a českí fanúšikovia  sledovať naživo na stanici Digi Sport, či prostredníctvom live-streamu na internete. Všetky ďalšie informácie, rovnako ako spravodajstvo a obrazovú dokumentáciu z víkendu International GT Open v Spa-Francorchamps, môžete sledovať na sociálnych sieťach Richarda Gondu.

zdroj a foto: tlačová správa